Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Livskvalitet og sundhed

Livsglæde og trivsel skal vare hele livet. Frem mod 2025 styrker vi det sundhedsfaglige samarbejde og satser desuden særligt på at bruge ressourcerne smart gennem forebyggelse og innovative løsninger.

Vi samarbejder fortsat bredt om at skabe rammerne for at leve et sundt og aktivt liv.

Energi og overskud i hverdagen spiller en vigtig rolle for vores livskvalitet, og sundhed handler også om, hvordan den enkelte går og har det. Derfor har vi fokus på både fysisk og mental sundhed.

Esbjerg kommune er aktiv partner i ”Bevæg dig for livet” og i ”Røgfri Fremtid”. Desuden har WHO udpeget kommunen som landets første aldersvenlige kommune.

Ambitioner for vores fremtid

Byrådets strategiske satsninger frem mod 2025:

 • Vi får det bedre med forebyggelse
  Vi har alle et ansvar for at leve sundt og passe på os selv, og det er bedre at forebygge end at behandle – både menneskeligt og økonomisk. Hverdagen skal blandt andet rumme mere fysisk aktivitet for alle aldre. Vi vil sikre, at færre ryger, og vi vil højne trivslen, medvirke til sunde kostvaner og bekæmpe stress. Det sunde valg skal være det lette valg.
   
 • Livsglæde i det grønne
  Vi bringer naturen ind i vores byer med urbane oaser og inspirerende stier og cykelruter, der gør hverdagen grønnere. Flere træer skaber frisk luft, forskønner byerne og gør det mere attraktivt at komme ud og gå en tur. Desuden binder træerne CO2 og kan derfor være med til at forebygge global opvarmning.
   
 • Fælles ansvar for sundhed
  Stærke partnerskaber og samarbejde på tværs af fagområder skal gennemsyre vores måde at tænke sundhed for at yde den bedste støtte til syge, handicappede og pårørende. Vi bekæmper den sociale ulighed på sundhedsområdet med målrettede indsatser og samarbejder om at være proaktive, så de rigtige tilbud er klar, når behovet opstår.
   
 • Bedre service med digital velfærd
  Sammen med borgerne udvikles og afprøves digitale velfærdsløsninger. For mange er det forbundet med livskvalitet at kunne klare sig selv, og digitale velfærdsløsninger skaber desuden kvalitet og effektivitet i vores indsatser, så der frigives ressourcer til borgere med behov for hjælp. Vi vil gøre det muligt at tage vare på sig selv med moderne løsninger uden at miste den personlige kontakt.

FNs verdensmål

Relevante verdensmål

Vi forholder os til verdenen omkring os og lever selvfølgelig op til FN’s verdensmål.

Her er det relevante verdensmål inden for dette indsatsområde.