Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Nyt busnet

Den 18. december 2023 vedtog byrådet et nyt busnet i Esbjerg Kommune, som dermed træder i kraft den 30. juni 2024. 

Nyt busnet fra sommeren 2024

I nedenstående menuer kan du læse om den nye busbetjening, se rutekort (under opdatering) og blive klogere på principperne bag ændringerne. 

Introduktion og baggrund

Efter seks år var det tid til at drage erfaringer fra busnettet og opdatere det. Den fremtidige busbetjening skal være fleksibel og kunne tilpasses efter ændrede behov og skabe økonomisk balance.

Læs introduktion og baggrund

Nyt rutenet - Esbjerg by

Her kan du læse om det samlede busnet i Esbjerg, som træder i kraft i sommeren 2024. Det samlede net i Esbjerg består af tog, bybusser og regionalruter.

Læs om det nye busnet i Esbjerg

Nyt rutenet - Kommunen

Her kan du læse om det samlede kollektive trafiktilbud i Esbjerg, som træder i kraft i sommeren 2024. Den kollektive trafik består af tog, bybusser og regionalruter samt skolebusser og Flextrafik

Læs om den kollektive trafikbetjening i kommunen

Hent en folder om det nye rutenet i Borgerservice i Esbjerg

Fra 1. juni kan du hente en folder om det nye rutenet samt udvalgte, printede køreplaner i Borgerservice i Esbjerg. Du kan også se de nye ruter og tider via linket nedenfor. 

Evaluering af busnettet

Forslaget til et nyt busnet tager udgangspunkt i en grundig evaluering af det nuværende busnet, som blev indført i 2017. Der ligger et stort data- og vidensgrundlag som evalueringen baseres på.

Læs om resultaterne af evalueringen

Fra servicekriterier til planlægningsprincipper

Her kan du læse om de planlægningsprincipper, der skal erstatte de nuværende servicekriterier som grundlag for planlægningen af den kollektive trafik.

Læs om planlægningsprincipperne bag forslaget

Spørgsmål og svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om forslaget til ny busbetjening. Finder du ikke svar på dit spørgsmål på listen, er du velkommen til at kontakte os.

Få svar på spørgsmål om forslaget til nyt busnet

A-busser i Esbjerg

Hvad er A-busser? Og hvordan adskiller A-buslinjer sig fra de nuværende stambuslinjer? Få svar på det og bliv klogere på A-buskonceptet via linket nedenfor.

Læs om A-buskonceptet