Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Strategisk varmeplanlægning

Vil du gerne ændre opvarmningskilden af din ejendom? Så læs lige her først. Her på siden er der status og tidslinje for den kommende strategiske varmeplan for Esbjerg Kommune.

I Esbjerg Kommune vil vi gerne være CO2-neutrale i 2030, men som Bæredygtig EnergiMetropol skal det gøres smart. Nogle steder er det smartest at udbygge fjernvarmen, andre steder er der grundlag for lokal varmeforsyning (dvs. en "lokal fjernvarmeløsning", som fx. store delte varmepumper), og andre steder giver individuelle løsninger bedst mening, som fx. individuelle varmepumper til erstatning for olie- og gasfyr.

Vi er ved at udarbejde en strategisk varmeplan, som bl.a. ser på hvilke varmeløsninger, der giver bedst mening i dit område. Planen kommer i høring inden sommerferien. Nedenfor kan du se status på, hvad vi ved samt en mere detaljeret tidslinje for, hvornår vi regner med at have en færdig strategisk varmeplan med bud på, hvor der er mulighed for opvarmning med fx. overskudsvarme og nye fjernvarmeområder.

Det er vigtigt at understrege, at hvis mange vælger individuelle varmeløsninger, så kan det udhule grundlaget for at lave fælles løsninger, som vil være nemmere at administrere samt økonomisk fordelagtig for den enkelte borger på sigt. Kig derfor gerne i kortet nedenfor.

Kontakt os gerne via kontaktboksen hvis du går med drømme om en lokal delt varmeløsning i dit lokalområde.

Klik, zoom ind og se scenarie 1 for fremtidens varme i kommunen