Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Træning for borgere med demens

Selvom du har demens, har du også brug for træning. Træning kan styrke kroppen, hjernen og dermed dig selv i din hverdag med demens.

Hvis du har en demensdiagnose, og din læge har sagt ja til, at du må træne med moderat til høj intensitet, kan du kontakte Esbjerg Sundhedscenter og komme til en startsamtale hos en fysioterapeut. Derefter kan du deltage i holdtræning

Esbjerg Kommunes Sundhedscentre tilbyder træning til dig, der:

  • for nyligt har fået konstateret en demenssygdom
  • har demens i et tidligt stadie eller en mild kognitiv forstyrrelse
  • bor hjemme og er selvhjulpen

Hvad indeholder træningstilbuddet?

Inden du starter på træningen, kommer du til en startsamtale med en fysioterapeut på et af Esbjerg Kommunes Sundhedscentre. Træningsforløbet varer mindst 15 uger.

Træningen foregår på et hold sammen med andre to gange om ugen i 1,5 time. Vi har fokus på at vedligeholde og styrke almindelige funktioner og på at prøve nye måder at håndtere de funktioner, som udfordres af sygdommen. Samtidig prioriterer vi socialt samvær og et godt grin højt.

Danske og internationale undersøgelser har vist, at det kan have en positiv virkning at træne relativt hårdt, når man har demens i et tidligt stadie. Derfor har vi startet træningstilbuddet for mennesker med demens.

Pårørende

Er du pårørende til et menneske med demens, kan du deltage i et tilbud for pårørende, mens træningen foregår. Her kan du møde andre i samme situation og dele erfaringer fra hverdagen over en kop kaffe.