Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Basen

Har du eller dit barn brug for socialpædagogisk/terapeutisk behandling i dagsregi, så kan vi hjælpe. Vi tilbyder støtte i hjemmet samt støtte i egen bolig til unge i alderen 12-18 år og deres familier. 

Vores målgruppe er unge mellem 12 og 18 år med psykiatrisk diagnose eller psykiske problemstillinger. Unge, der i deres opvækst, har været udsat for svigt af forskellig karakter. Svigt som har resulteret i angste, diffuse og jeg-svage unge, og unge med ringe selvværd.

Nedenstående er eksempler på hvilke opgaver, som vi kan hjælpe med at løse:

  • En dreng med en historie, hvor det er forbundet med høj angst at møde omverden og relationer med tillid, fordi man tidligere er blevet svigtet. Hvor det, på baggrund af tidligere relationer, er yderst vanskeligt at indgå i relationer i nutiden. En dreng der aldrig har følt sig mødt og forstået, men altid valgt fra.
  • En ung pige der ikke har været i skole i ca. 5 år. Hun har ingen kontakt til verden udenfor hjemmet, når vi eller andre kommer i hjemmet, låser hun sig inde på wc’et.
  • En mor til en ung med spiseforstyrrelse.
  • En næsten voksen pige, der er flyttet ud fra en døgninstitution, og ind i egen bolig.

Læs mere om Basen

Hvem er vi?

Om Familiecentret

Familiecentret har en administration, som er klar til at svare på dine spørgsmål. Hvis dit barn skal visiteres til en af vores indsatser, skal det foregå via Familierådgivningen.