Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Støtte til pårørende

Du få råd og vejledning hos kommunens pårørendevejleder, hvis du har praktiske udfordringer i hverdagen som pårørende. Du kan også få en individuel snak om, hvordan du også kan passe på dig selv, når du er pårørende til en person, der har det meget dårligt. 

Din pårørendevejleder

Du er altid velkommen til at kontakte pårørendevejlederen, hvis du har brug for støtte eller vejledning om, hvordan du bedst håndterer den svære rolle som pårørende. 

Ud over individuel vejledning kan du også få hjælp til at finde vej til relevante tilbud i enten kommunen eller i de frivillige sociale foreninger. På den måde behøver du kun henvende dig et sted. 

Alle voksne pårørende kan blive guidet videre eller få råd og vejledning hos pårørendevejlederen. Det betyder, at du kan få støtte, hvis du er pårørende til et menneske med langvarig fysisk eller psykisk sygdom eller handicap. Det kan også dreje sig om aldersbetingede funktionsnedsættelser eller udfordringer på grund af et misbrug.

Pårørendevejleder i Esbjerg Kommune

Kontaktinformationer

Pårørendevejleder Lene Voetmann
Telefonnummer: 23 60 74 44

Telefontid:

Mandag - onsdag kl. 8.00 - 15.30
Torsdag kl. 8.00 - 17.00
Fredag kl. 8.00 - 13.00

Du kan også ringe til kommunens hovednummer, der kan viderestille dig til vores pårørendevejleder. Omstillingen: 76 16 16 16.

Kurser for pårørende

Mød andre i samme situation

Vi tilbyder forskellige kurser for pårørende. Det kan være vanskeligt at finde overskud i hverdagen, og kurserne kan både give inspiration, og du kan blive en del af et fællesskab, hvor I kan tale åbent om det, der er svært.

Generel pårørendepolitik

Formålet med Esbjerg Kommunes pårørendepolitik er at tage vare på pårørende til børn, unge og voksne med en fysisk eller psykisk sygdom eller funktionsnedsættelse. Politikken sætter fokus på de pårørende og deres situation og på, hvordan Esbjerg Kommune understøtter de pårørende.

Pårørendepolitik for Sundhed & Omsorg

Pårørendepolitikken beskriver rammerne for samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere på sundheds- og omsorgsområdet i Esbjerg Kommune.