Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Pårørende

Her kan du finde råd og få ideer til hvad du kan gøre som pårørende.

Det kan være svært at være pårørende til en, der skal forlade sit hjem gennem mange år. Som pårørende er man ofte, ligesom den nye beboer, bekymret for, hvad der skal ske, når man flytter på et plejehjem.

For at indflytningen bliver en positiv oplevelse, er det vigtigt, at man kan fortsætte den gamle tilværelse i de nye rammer. Derfor er det vigtigt, at familie, venner og bekendte støtter op på samme måde som før.

Er du pårørende til en med demens?

Den demente beboers tilstand og behov svinger. Det kan være over en kortere eller længere periode. Det betyder, at behovet for samvær eller ro, aktivitet eller hvile, også svinger meget.

Det er ved besøg vigtigt at pejle sig frem og mærke efter, om beboeren har behov for snak, ro, gåtur eller anden aktivitet. Med andre ord: hvad dur på dagen i dag?

Pårørendepanelet 

Som pårørende har du en enestående mulighed for at være en del af et pårørende panel. Et panel, der bliver involveret i kommende og løbende projekter. Panelet er forskelligt hver gang og består af 10-12 pårørende. Der vil være et relevant emne som I giver jeres perspektiv til. Panelet virker som en vigtig sparringspartner for os i plejehjem, jeres mening er derfor vigtig for os. Skriv til os i kontaktboksen.

Pårørendepolitik

Vi ser de nærmeste som vigtige samarbejdspartnere, når det handler om at støtte og hjælpe den enkelte borger bedst muligt til det gode og sunde liv. 

Kursus tilbud

Bor din ægtefælle eller samlever på plejehjem, eller er på vej til det? Så kan du deltage i et gratis kursus.
Her kan du få inspiration til og viden om, hvordan du håndterer det der sker i dit liv, når din ægtefælle eller samlever flytter på plejehjem.

Ring og tilmeld dig kurset.