Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Frivilligt Arbejde

Der er et væld af muligheder både for dig, der blot har nogle få timer til rådighed og for dig, der har mulighed for at lægge mere tid i den frivillige indsats.

Som tilflytter kribler det måske i fingrene for at komme i gang med at lave noget meningsfuldt og få udvidet netværket. For mange er frivilligt arbejde en god indgang til at lære en masse mennesker at kende, og hvis du er jobsøgende, kan det også være et godt sted at starte.

Forskellige typer frivilligt arbejde

Lidt groft sagt kan man inddele frivilligt arbejde i frivilligt kulturelt arbejde og frivilligt socialt arbejde. 
 

Frivillig i kulturlivet og til events

På kultursiden kan det for eksempel handle om at hjælpe til i sportsforeningen, at være hjælper i forbindelse med større events eller at hjælpe med teaterforestillinger eller lignende. Arbejdsopgaverne kan være alt lige fra byggearbejde til regnskabsopgaver til kreative jobs. Der er sådan set ingen begrænsning for, hvad du kan byde ind med. 

Frivilligt arbejde i kulturlivet

Meld dig ind i kulturlivet

Du finder inspiration til frivilligt arbejde i kulturlivet her.

Frivillig i kulturlivet

Hjælp til ved events

Du finder inspiration til frivilligt arbejde til events her.

Frivillig til kulturevents

Frivilligt socialt arbejde

Inden for frivilligt socialt arbejde kan du for eksempel hjælpe til som besøgsven på et hospice, bemande væresteder for socialt udsatte eller give en hånd med i de lokale patientforeninger. På det sociale ligger aktiviteter inden for det sociale eller sundhedsmæssige område, og det frivillige bidrag støtter op om de tilbud, der findes i det etablerede system. 

Find frivilligt socialt arbejde gennem Vindrosen

Vil du gerne hjælpe andre?

Paraplyorganisationen Vindrosen har det store overblik over mulighederne for frivilligt socialt arbejde. De hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige. Du finder Vindrosen her.

Gå til Vindrosen

Frivilligt arbejde, hvis du er på offentlige ydelser

Hvis du vil hjælpe andre, mens du selv får hjælp

Hvis du er på offentlige ydelser som for eksempel dagpenge eller sygedagpenge kan der være nogle regler for hvad du må lave af frivilligt arbejde. Spørg eventuelt i din A-kasse eller læs mere.

Se guide for frivilligt arbejde på offentlige ydelser