Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bo trygt

Esbjerg Kommune er et trygt sted at bo, og sammen sikrer vi, at vores kommune også er et trygt sted i fremtiden. Her handler det både om, hvad vi kan gøre i fællesskab og hvad du selv kan gøre for at sikre din bolig.

Få gode råd om at sikre dit kvarter

Din grundejerforening, dit kvarter eller naboerne på vejen kan gå sammen om at sætte fokus på tryghed.

Inviter en Bo trygt-forebyggelsesekspert til at komme forbi og give gode råd om sikring af hjemmet, om aktiv nabohjælp og om andre effektive måder til at holde tyvene ude af kvarteret på.

Forebyggelseseksperten holder et gratis oplæg på 45-60 minutter. I kan se frem til at få vist de bedste sikringsmuligheder og I modtager diverse materialer og ser en film om bl.a., hvordan en indbrudstyv arbejder og tænker med udgangspunkt i kvarteret. Der vil naturligvis være rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs og få konkret rådgivning. Det eneste, I selv skal stå for, er lokale og forplejning.

Fra den 21. maj tilbyder Bo trygt at deltage i forsamlinger op til 50 personer (inkl. forebyggelsesekspert).

Mulighed for digitalt møde om indbrudsforebyggelse

Som noget nyt tilbyder Bo trygt at gennemføre mødet digitalt. I står selv for den tekniske del af mødet og sørger for, at deltagerne og forebyggelseseksperten kan logge på mødet online. Da eksperten ikke vil være fysisk til stede i jeres lokalområde, kan dette tilbud ikke tage udgangspunkt i jeres kvarter, men I vil stadig kunne få gode, generelle råd til indbrudsforebyggelse og aktiv nabohjælp.

Book et gratis oplæg

Gå sammen med dine naboer og bestil et oplæg om indbrudsforebyggelse, så I kan gøre livet surt for indbrudstyvene.

Bestil et gratis oplæg

Bliv nabohjælper

Med Nabohjælp kan du gå sammen med dine naboer om at forebygge indbrud. Download en app i Google Play eller App Store og find alle redskaberne. Som nabohjælpere får I også besked, hvis der er forhøjet risiko for indbrud i nabolaget.

Hent i App Store

Gør livet surt for indbrudstyven

Hent de gode guides

Bo trygt har samlet en lille miniguide med inspiration til dig, der gerne vil sikre dit hus mod indbrud.

Der er også andre fifs, der kan få en indbrudstyv til gå uden om dit hus. Fx er det en god ide at dit hus ikke ser ud som om, at det er alene hjemme.

Om Bo trygt

Esbjerg Kommune, Syd- og Sønderjyllands Politi og Bo trygt underskrev i marts 2021 en partnerskabserklæring, der er den formelle ramme om samarbejdet.

Selve indsatsen løber i en femårig periode frem til foråret 2026, mens Bo trygt understøtter arbejdet til og med udgangen af 2022.

Bo trygt er et initiativ af TrygFonden og Realdania med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, der har til formål at bringe antallet af indbrud i Danmark ned fra godt 29.000 i 2018 til maksimalt 10.000 i 2023.

Besøg Syd- og Sønderjyllands Politi, som også fortæller om indsatsen på denne side.