Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Elitesport og uddannelse

I Esbjerg Kommune tages sport seriøst, og der er derfor både gode faciliteter, dygtige trænere – og ikke mindst unikke muligheder for at kombinere eliteidræt og uddannelser på alle niveauer.

Eliteidræt Esbjerg tilbyder

  • Talentidrætsklasser for 7.-9.klassetrin på Vitaskolen Bohr
  • EsbjergOrdningen med frit valg af studieretning på ungdomsuddannelserne i Esbjerg Kommune
  • Esbjerg Sports College hvor unge udøvere, der er optaget via Eliteidræt Esbjerg, kan bo centralt i Esbjerg

Du har mulighed for at blive optaget, hvis du som udøver er godkendt af klubberne, specialforbundene og Eliteidræt Esbjerg/Esbjerg Kommune.

I 2013 blev der indgået en aftale mellem de videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg, som betyder flere muligheder for fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune - det er hensigten, at den studerende så vidt muligt har indflydelse i forhold til eget trænings - og uddannelsesforløb.

Eliteidræt Esbjerg

Uddan dig uden at skrue ned for sporten

I Esbjerg er det være muligt at dyrke idræt på topniveau og uddanne sig samtidig. Læs mere om dine muligheder som elitesportsudøver.

Eliteidræt Esbjerg

Esbjerg Sports College

Elitesport, uddannelse og bolig

- I Esbjerg er der gode vilkår for det hele

Som udøver i Eliteidræt Esbjerg er det muligt at søge bolig på Esbjergs Sports College, der er beliggende ved Grådybet - tæt ved byens sportsfaciliteter. Esbjerg Sports College har 30 lejligheder til rådighed, der tilbydes til udøvere inden for syv forskellige elitesportsgrene.

Esbjerg Sports College er for unge talenter, som har brug for bolig i forbindelse med deres idræt og uddannelse i Esbjerg og ønsker at bo i trygge omgivelser, hvor der er fokus på idrætten.