Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Samværsgrupper

Er du over 65 år, og savner du nogle at mødes med?

Synes du ofte, at dagene kan være lange, eller har du lyst til nye bekendtskaber og til at mødes til hyggeligt samvær? Så er samværsgrupper et godt tilbud til dig.

Sådan kommer du med

Kontakt Sundhedscenteret. find oplysninger i kontaktboksen 

En koordinator fra Sundhedscenteret sammensætter samværsgrupper i dit lokalområde ud fra dine og de øvrige deltageres interesser. Koordinatoren opretter grupperne og deltager i de første mødegange for at være behjælpelig med struktur og praktiske spørgsmål. 

Hvad er en samværsgruppe?

En samværsgruppe er en gruppe på ca. 4-5 personer, som mødes på skift hos hinanden privat. Der er også mulighed for at mødes på f.eks. et af sundhedscentrene, hvis man foretrækker det.

Gruppen kan være en mandegruppe, en kvindegruppe eller en blandet gruppe. Du har selv indflydelse på, hvilken slags gruppe du vil være med i.

Hvad laver man i en samværsgruppe?

Gruppen bestemmer selv, hvad man vil mødes om, ud fra interesser. Det kan f.eks. være håndarbejde, sløjd, madlavning, gåture, kortspil, litteratur m.m. Alle muligheder er åbne.

Hvor ofte mødes man?

Det er op til den enkelte gruppe, hvor ofte man mødes. Typisk er det 1-2 gange i måneden. Nogle grupper mødes også i weekenden til f.eks. gåture, musikarrangementer, spisning osv.

Hvad med transport til mødestederne?

Du sørger selv for transport til og fra mødestederne. Der er mulighed for at købe rabatkort (seniorkort) til taxa eller bus.