Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Internationalt borgerservicecenter

Er du international tilflytter, så kan du fra udgangen af 2022 gå på Esbjerg Rådhus for f.eks. at søge om opholdstilladelse, CPR-nummer og skattekort.

Er du international tilflytter, så kan du fra udgangen af 2022 gå på Esbjerg Rådhus for f.eks. at søge om opholdstilladelse, CPR-nummer og skattekort.

Et internationalt borgerservicecenter (International Citizen Service, ICS) åbner i Esbjerg 1. november eller 1. december 2022. Du vil kunne finde centret på Esbjerg Rådhus, lige ved siden af vores sædvanlige Borgerservicecenter.

Bag det internationale borgerservicecenter står Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Centret kan fremover klare alt papirarbejdet, f.eks. opholdstilladelse, CPR-nummer og skattekort, når du som international tilflytter kommer hertil. En opgave, som man som international tilflytter hidtil har måttet rejse til Odense for at få løst.

Serviceløft

Vi glæder os ved udsigten til det nye center, som betyder, at vi fremover kan tilbyde en moderne, effektiv og serviceminded modtagelse af internationale tilflyttere også her i vores område. Med det kommende internationale borgerservicecenter får vi et serviceniveau for internationale tilflyttere, der matcher områderne omkring Aalborg, Odense, Aarhus og København.

Det vil gøre indrejsen lettere for de mange internationale medarbejdere, der hvert år kommer til virksomheder i Esbjerg Kommune, og dermed også gøre det lettere for virksomhederne at rekruttere specialiseret arbejdskraft fra udlandet.

Med placeringen af det internationale center i tilknytning til vores eksisterende borgerservicecenter på rådhuset i Esbjerg kan du som international tilflytter i fremtiden få klaret alle behov for borgerrådgivning og -service ét sted.

Samtidig er der ikke langt til vores Tilflytterservice på Torvet i Esbjerg, som også står klar med en række tilbud til dig, som er international tilflytter.