Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Internationalt borgerservicecenter

Er du international tilflytter, så kan du f.eks. søge om opholdstilladelse, CPR-nummer og skattekort på det internationale borgerservicecenter, der ligger på Esbjerg Rådhus.

Apply for Danish residence permit in SIRI 

Du finder det internationale borgerservicecenter (International Citizen Service, ICS Esbjerg) på Esbjerg Rådhus lige ved siden af vores almindelige Borgerservicecenter.

ICS Esbjerg gør indrejsen nemmere

Bag det internationale borgerservicecenter (ICS Esbjerg) står Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), Borgerservice og Jobcenteret. ICS Esbjerg kan fremover klare alt papirarbejdet, når du som international tilflytter kommer hertil. SIRI hjælper med din opholdstilladelse og efterfølgende hjælper Borgerservice dig med CPR-nummer, sygesikring og skattekort. Endelig kan Jobcenteret bl.a. tilbyde et jobsøgningskursus på engelsk. Det er opgaver, som man som international tilflytter hidtil måtte rejse til Odense for at få løst. Det vil gøre indrejsen lettere for de mange internationale medarbejdere, der hvert år kommer til virksomheder i Esbjerg Kommune, og det er dermed også gjort lettere for virksomhederne at rekruttere specialiseret arbejdskraft fra udlandet.

 

ICS Esbjerg

Adresse:

Esbjerg Kommune
Borgerservice
Torvegade 74
6700 Esbjerg

Email:  ics-esbjerg@esbjerg.dk
Telefon: +45 76 16 10 70  

Åbningstider:

Mandag: 9.00-15.00
Tirsdag: 9.00-17.00
Fredag: 9.00-13.00

Husk, du skal booke en tid, før du besøger ICS Esbjerg. Det gør du på denne hjemmeside.

Telefontid:

Mandag: 09.00-13.00
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Lukket
Torsdag: 09.00-13.00
Fredag: 10.00-13.00

Har du spørgsmål til den overordnede tilmeldingsproces, skattekort eller jobsøgning, så kontakt os gerne på mail eller telefon.

Særligt for borgere i Esbjerg, Varde, Billund, Fanø og Kolding kommuner

Som ny borger i Danmark starter din rejse hos SIRI, hvor du skal huske at bestille tid til din første aftale. Med placeringen af det internationale center i tilknytning til vores eksisterende borgerservicecenter på rådhuset i Esbjerg kan du som international tilflytter i fremtiden få klaret alle behov for borgerrådgivning og -service ét sted. Det gælder for alle nye borgere i Esbjerg, Varde, Billund, Fanø og Kolding kommuner. SIRI hjælper jer med at bestille tid hos Borgerservice på Esbjerg Rådhus allerede samme dag, hvis det er muligt. Øvrige borgere skal efter jeres eventuelle besøg hos SIRI tage til jeres egen kommune for at få hjælp til indrejse mv.

Få hjælp hos Tilflytterservice

Når først papirerne hos SIRI og borgerservice er klaret, så er der heller ikke langt til vores Tilflytterservice på Torvet i Esbjerg, som står klar med en række tilbud til dig, som er international tilflytter til Esbjerg Kommune.