Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Stalking

​Stalking er en forbrydelse. Er du er udsat for stalking, kan du få hjælp hos vores Stalking Rådgivning med det samme. Vi arbejder tæt sammen med Dansk Stalking Center og giver dig gode råd om, hvad du skal gøre, og hvad du skal være ekstra opmærksom på.
Stalking er ulovligt, og ingen fortjener at blive udsat for det. Tag handling og søg hjælp, så du kan beskytte dig selv og sikre din sikkerhed og trivsel.

Esbjerg Kommunes Stalking Rådgivning 

Kontakt os på tlf.: 76 16 69 19 eller 24 99 94 29.

Vi står klar til at hjælpe og rådgive dig. 

Hvad er stalking?

Stalking er mange ting!

Uønskede opkald, sms’er og mails. Varer bestilt i dit navn, beskeder på din bopæl, hærværk på dine ting eller bare uønskede ophold i din nærhed. Stalking er en særlig type af uønsket adfærd og aktiviteter, hvor der er tale om flere kontaktforsøg og hændelser. Kontakten skal være ensidig, før der er tale om stalking. Det betyder, at du ikke responderer eller gengælder kontakten. 

Derfor er stalking en bekymring

Alvorlige konsekvenser

Stalking kan have alvorlige konsekvenser for dig, det går ud over. Det kan forårsage ekstrem følelsesmæssig stress, angst og frygt. Nogle gange kan det endda eskalere til fysisk vold eller anden form for overgreb. I værste tilfælde kan du endda udvikle PTSD. Stalking er en krænkelse af din ret til privatliv og sikkerhed og skal tages alvorligt. 

Vidste du...

at stalkere bliver straffet med fængsel indtil 3 år, bøde eller tilhold- eller opholdsforbud?

 

Hjælp og rådgivning

Bliver du stalket?

Søg hjælp hos politiet, Dansk Stalking Center eller Esbjerg Kommunes Stalking Rådgivning på tlf.: 76 16 69 19/ 24 99 94 29. Gem al dokumentation, undgå kontakt, stå fast på dine beslutninger og send klare signaler, men vigtigst af alt: Søg hjælp. Nu.

Få hjælp hos Dansk Stalking Center

Stalker du?

Der kan være mange grunde til, at du stalker. Det kan være et brudt parforhold, vrede, følelsen af uretfærdighed og forelskelse, der gør det svært at slippe tankerne om en bestemt person. Har du svært ved at kontrollere dine handlinger?

Få hjælp til at bryde mønstret

Er du pårørende?

Uanset om du er pårørende til en udsat eller en udøver, kan du få hjælp til at håndtere de svære følelser. Føler du dig magtesløs eller er du bekymret?

Få hjælp og sparring som pårørende

Bliv klogere på stalking

Digital stalking

Digital stalking er også en forbrydelse. Bliver du chikaneret på sociale medier, kontaktet fra falske profiler, får delt dine billeder eller er du udsat for hævnporno, er der tale om digital stalking.

Bliv klogere på digital stalking

Stalking er ulovligt

Folketinget har vedtaget en lov, der gør stalking ulovligt. Loven trådte i kraft den 1. januar 2022 og betyder, at personer, der forfølger andre, kan straffes med bøde, fængsel eller tilhold- eller opholdsforbud.

Læs mere om stalkingparagraffen

Stalkingen går ikke kun udover dig

Har du staking tæt inde på livet, skal du søge hjælp - for din egen skyld, men i høj grad også for din families skyld. Stalkingen går nemlig ikke kun udover dig. Dine pårørende bliver også påvirket, så pas på dig selv og dine kære ved at få hjælp nu.

Er du i tvivl om, du bliver stalket?