Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

WebKort

I Esbjerg Kommunes WebKort kan du se en lang række oplysninger, som er registreret på kort og luftfoto.

Oplysningerne er fordelt på over 100 temaer, som du kan zoome og manøvrere i, præcis som du har lyst til.

Det kan du bruge WebKort til

I WebKort kan du se et samlet kort over hele kommunen, eller selv vælge et udsnit som du vil udforske nærmere. Du kan for eksempel zoome ind og se bykort over Esbjerg, Ribe, Bramming eller et andet område.

Du kan også zoome helt ned til en enkelt ejendom, og det er muligt at søge efter en bestemt adresse eller matrikel.

Sådan bruger du WebKort 

Det kan godt kræve lidt hjælp, at komme i gang med at bruge de mange forskellige funktioner i WebKort.
Læs mere i guiden om Webkort.

Nedenfor finder du også fire forskellige videoguides om brugen af WebKort.
Få gode tips til at bruge WebKort.

Webkort profiler

Via webkort har du mulighed for at tilgå forskellige profiler. Blandt anden ”Kommuneplan” og ”Affald”. Det gør du ved at vælge ”skift profil” via værktøjslinjen øverst til venstre.

Sådan bruger du de forskellige lag i Webkort

Velkommen til Esbjerg Kommunes Webkort. Vi vil nu kigge på, hvordan du kan gøre dine oplevelser med dette webkort mere informativt.

Her ude i venstre side, der kan du se, at vi har en liste af forskellige kategorier.

Du klikker på en af dem, fold ud, således.

Vi vil nu se en liste af underkategorier. Hver af disse underkategorier indeholder information om et givent emne. Holder du musen hen over det, som sådan, så vil du få en uddybelse.

Lad os nu sige, at vi vil vide mere om disse 2-meter bræmme vandløb, så klikker du på denne knap.

Øjeblikkelig bliver information tilføjet til Webkortet. Klik igen for at fjerne det. Nogle af disse underkategorier, vi har endnu flere underkategorier, som eksempel her. Klik blot igen, og du vil få muligheden for at tilføje information.

Nogle gange som eksempel kan se her under natur, vil du se, at symbolet har en lås på sig. Klikker du, synes der ikke umiddelbart at ske noget. Det betyder, at du er nødt til at zoome tættere ind for at få informationen tilføjet til Webkortet. Brug musehjulet eller tryk på zoomknappen her oppe i hjørnet for at komme tættere på. Og således blev informationen tilføjet. Du kan se ude i siden, at den er tilføjet ved at ikonet skifter fra en lås til dette symbol. Du kan også kombinere forskellige lag af information for at få mere helhedsbilleder.

Sådan bruger du redskabsbaren

Velkommen til Esbjerg Kommunes Webkort. Vi vil kigge på, hvordan barren her oppe kan gøre dit brug af kortet nemmere.

Barren har en række forskellige funktioner. Den du starter med er denne.

Panorér i kortet. Dette gør meget simpelt, at du kan rykke rundt i kortet med denne hånd.

Bare klik et bestemt sted, og du kan rykke kortet rundt, som du ønsker.

Zoom til cirka måleforhold, indtast et tal, lad os bare sige, at vi fjerner et -tallet her, og så zoomer kortet til det. Tryk på globussen for at komme til bage til den originale position for kortet.

Vis information for vist tema ved at klikke i kortet. I så fald skal vi bruge et tema. Lad os sige den her. Så kan vi klikke her og her for at få information. Således får du lidt information om, hvad det er, du har klikket på.

Og slet arbejdsgeometri, som for eksempel denne cirkel, der kom op, da vi undersøgte, hvad informationen var. Klik her og den er væk. Ud over dette er der også disse fold ud bokse, som indeholder mange forskellige funktioner som skitsetegning, mål afstand og areal og andre funktioner. Vær ikke bange for at eksperimentere. Du kan ikke ødelægge programmet.

Sådan bruger du søgefunktionen

Velkommen til Esbjerg Kommunes Webkort. Vi vil nu kigge på, hvordan du kan bruge søgebarren til at spare dig selv tid og hurtigt finde, hvad du leder efter.

Lad os sige, at du leder efter et bestemt sted på kortet. Du kunne zoome ind og ud og rykke rundt i kortet, men det vil nok tage lang tid og chancen, for at du lige bestemt finder, hvad du leder efter, er minimal.

I stedet er søgebarren et meget nyttigt redskab. Lad os sige, at du kigger efter Jernved. Nu hvor vi har skrevet Jernved ind popper der en liste op af muligheder. Forskellige veje, forskellige matrikelnumre og forskellige lokationer. Disse kategorier er nemt identificeret ved hjælp af det lille symbol ude i venstre side. 

Lad os sige, at vi kigger efter Jernved By.

Ved at klikke på denne mulighed popper det op her, og bliver nemt markeret. Nu hvor du har fundet det, ønsker du måske ikke et rødt lag hen over det. I så fald klikker du bare her og sletter arbejdsgeometri.

Dette fungerer med alt muligt. Lad os sige, at vi leder efter en bestemt vej, en helt bestemt adresse faktisk. Så er vi her.

Om brugen af WebKort

Kortene er vejledende, og kan derfor ikke nødvendigvis bruges som dokumentation.

Esbjerg Kommune er ikke ansvarlig for misbrug af oplysninger eller for fejl i de oplysninger, der stilles til rådighed.