Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Parkering

På denne side finder du information om parkeringsforhold og regler i Esbjerg Kommune. Du kan også søge om forskellige typer parkeringstilladelser. 

Vær opmærksom på reglerne og undgå parkeringsafgifter

Du kan parkere centralt mange forskellige steder i Esbjerg, Ribe, Bramming og i de mindre byer i kommunen. Vær opmærksom på, at der nogle steder gælder særlige restriktioner - det gælder blandt andet i betalingszonen i Esbjerg midtby og i de områder i Esbjerg og Ribe, hvor beboerne kan søge om særlige beboerlicenser. 

Nu skal du registrere din parkering fra start i betalingszonen i Esbjerg midtby

Byrådet vedtog d. 15. januar 2024 to ændringer af parkeringsvilkårene for de kommunale p-pladser og vejsideparkering i betalingszonen i Esbjerg Midtby. Ændringerne trådte i kraft den 8. april 2024.

Læs mere om ændringerne

Nu kan du parkere gratis i fire timer i P-huset

Den 8. april 2024 trådte nye vilkår i kraft i P-huset. For at få flere til at vælge P-huset og dermed udnytte ledig kapacitet, er gratisperioden nu udvidet til fire timer. Du skal blot huske at registrere din parkering i app eller betalingsautomat fra start. 

For de øvrige kommunale betalingspladser gælder forsat to timers gratis parkering.

Håndværkerlicenser

Som håndværker kan du købe en årslicens, der giver mulighed for parkering uden tidsbegrænsning på offentlige parkeringspladser i forbindelse med udførelse af konkrete arbejdsopgaver. Der kan forsat søges gratis enkelttilladelser.

Læs mere om håndværkerlicenser

Parkerings- og kørselstilladelser

Her kan håndværkere og private ansøge om en særlig tilladelse til midlertidigt at køre eller parkere uden tidsbegrænsning, hvor man normalt ikke må.

Ansøg om parkerings- og kørselstilladelse

Parkering i betalingszonen i Esbjerg midtby

Her kan du se, hvor du kan parkere mod betaling på de kommunale parkerings-pladser i Esbjerg midtby. Når du registrerer din parkering fra start, er de første 2-4 timer gratis. Læs også om årskortet til p-huset i Danmarksgade for ansatte i midtbyen.

Læs om parkering i Esbjerg Midtby

Ansøg om beboerlicens i Esbjerg eller Ribe

Hvis du bor i en af de tre udpegede zoner, kan du søge om licens til ubegrænset parkering på de kommunale parkeringspladser.

Ansøg om beboerlicens

Ladefaciliteter til el-biler

I samarbejde med  private ladeoperatører, har vi fået opstillet 46 ladeudtag på kommunens arealer. Ladepunkterne fordeler sig på offentligt tilgængelige parkeringspladser og vejareal.

I den kommende tid udvider vi med over 200 nye ladepunkter. Følg linket nedenfor kan du se placeringerne af de eksisterende ladepunkter og de mange nye, der er på vej. 

Parkering i Esbjerg Kommune

Se hvor du kan parkere i hele kommunen og læs om fx parkeringsregler og betalingsparkering.

Læs mere om parkering

Handicapparkering

Læs om de gældende vilkår for handicapparkering, find handicapparkeringspladser og ansøg om at få etableret en handicapparkeringsplads.

Ansøg om handicapparkeringskort eller p-plads

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om betalingsparkering og beboerlicenser. Finder du ikke svar på dit spørgsmål på listen, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne videre.

Find svar på de oftest stillede spørgsmål om parkering

Har du fået en parkeringsafgift?

Måske vil du klage over din parkeringsafgift?

Har du spørgsmål til parkeringskontrollen eller ønsker du at klage over en parkeringsafgift, skal du henvende dig til Parkeringskontrol Nord, som står for parkeringskontrollen på de kommunale parkeringspladser i Esbjerg Kommune.