Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Et smukt bryllup i flotte omgivelser

Bliv gift i byen, der summer af liv. I Esbjerg kan I blive gift lige på den måde, I ønsker.

Esbjerg - Byen fyldt med liv

I Esbjerg danner det gamle Ting- og Arresthus den romantiske ramme om jeres vielse. 

Huset ligger centralt ved Torvet i hjertet af Esbjerg.

Ting- og Arresthuset blev opført i 1892 og blev brugt indtil 1983 til officielle formål. Arresthuset blev brugt indtil 1947, hvor den sidste indsatte blev løsladt.

Under Anden Verdenskrig brugte den tyske besættelsesmagt bygningen til deres formål, og mange danske frihedskæmpere blev fængslet her. Fængselscellerne eksisterer stadig i Arresthuset.

Vielsen finder sted i det smukke bryllupsværelse. Hvis I har lyst, er der selvfølgelig også mulighed for at nyde en forfriskning med jeres gæster i et tilstødende lokale efter ceremonien.

Vi gør opmærksom på at der er trapper, både ved indgangen og indenfor, men der er også mulighed for at benytte en elevator. For at benytte elevatoren, skal I gå ind via porten i Torvegade, i gennem gården hen til Tinghuset. Hvis denne indgang er låst, kan Giftefogeden låse denne op for jer. Kontakt os meget gerne hvis I har spørgsmål til denne. 

".. i 2013 gennemgik det gamle Ting & Arresthus en stor restaurering, så det igen står flot og skaber smukke og indbydende rammer om jeres vielse. Et smukt åndehul midt i en energifyldt storby..."          

Læs meget mere om Esbjerg Ting- og Arresthus

Bryllupsværelset

Vielsen foregår i det smukke bryllupsværelset, som blev renoveret i 2013 i tråd med husets historie og stil. De originale møbler fra Byrådssalen pryder lokalet sammen med tidssvarende malerier, friske blomster og levende lys.

Alt dette tilsammen giver en dejlig romantisk stemning, hvor giftefogeden gør jeres vielse til det absolutte midtpunkt med sin bryllupstale og vielsesritual. 

Vi skal gøre opmærksom på at I maksimalt kan være 20 personer, inkl. brudeparret og giftefoged, i lokalet under vielsen. Det er af hensyn til brandsikkerheden.

Sådan foregår vielsen

Vi lægger stor vægt på, at jeres vielse bliver, som I ønsker den. Har I nogle særlige ønsker til vielsen, kontakt os gerne.

Når vi har budt jer velkommen i bryllupsværelset, forestår en af vores giftefogeder den officielle vielseshandling ledsaget af en bryllupstale.

Herefter er der tid til at udveksle ringe og til at tage bryllupsbilleder. Højtideligheden afsluttes med overrækkelse af jeres vielsesattest.

Der er mulighed for et glas efter vielsen

Hvis I ønsker at nyde et glas efter vielsen, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre.

For en sikkerheds skyld må I meget gerne spørge på Vielseskontoret eller personalet, når I ankommer til Ting- og Arresthuset, så vi kan sikre, at lokalet er ledigt.
Hvis I ved det på forhånd, må I meget gerne oplyse os om, hvor mange gæster I forventer.

Vær opmærksom på, at I selv skal medbringe glas, drikkevarer mv. og sørger for oprydning.

Nogle dage kan der være mange vielser, og derfor vil det desværre kun være muligt at benytte lokalet i 10-15 minutter.
Skal festen vare lidt længere, vil Destination Vadehavskysten meget gerne hjælpe jer med at finde fine lokaler til jeres reception.

Oplev Esbjerg

I Esbjerg finder I fantastiske naturoplevelser, spændende museer og kunst, hyggeligt bymiljø, masser af butikker, kulturelle arrangementer og festivals og sportsfaciliteter i top - alt sammen omgivet af den unikke og smukke natur i Nationalpark Vadehavet.

Med skulpturen, Mennesket ved Havet, åbner Danmarks port mod vest sig mod verden og byder velkommen til Esbjerg.

Naturen

I Nationalpark Vadehavet kan I opleve det enestående dyre- og fugleliv ved kysten eksempelvis Sort Sol.

Hvis I ønsker at komme ud at bevæge jer, er der i løbet af året mange muligheder for blandt andet at komme på Østerssafari.

Turistkontoret i Esbjerg hjælper gerne med råd og booking af overnatning og arrangementer i byen.Via Vadehavskysten.dk kan I finde Visit Esbjergs kontaktoplysninger og læse meget mere om, hvad I kan opleve i byen.

Ophold og indkøb i Esbjerg

Esbjerg byder på mange variationer af gode spisesteder og overnatningsmuligheder for enhver smag.

Hvis I ønsker det, byder Esbjerg på mange steder, hvor I kan fejre jeres vielse.​

I Esbjerg har I også mange muligheder for at finde spændende gaver, blomster, måske vielsesringene, og hvad I ellers måtte have brug for.
Her findes Danmarks længste gågade med specialbutikker og hyggelige caféer, og i byens periferi finder I store shoppingcentre, møbelhuse og varehuse med mange muligheder for parkering.

          Broen Shopping Esbjerg. (Butikscenter for enden af Kongensgade v. Jernbanegade)
          (Broen Shopping, Jernbanegade/ Exnersgade)

Her kan du se en lille film om bylivet i Esbjerg

God fornøjelse.