Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Internationalt hus

I vores internationale hus på Torvet i Esbjerg kan du blandt andet besøge Esbjerg Kommunes Tilflytterservice og deltage i en lang række forskellige events. 

Et medborgerhus for alle

Alle er velkomne til at deltage i arrangementer i det internationale hus. Esbjerg Kommunes eventsekretariat og Tilflytterservice har arbejdspladser i stueetagen. Her er danske og internationale tilflyttere altid velkomne. Det er en god ide at kontakte Tilflytterservice for at lave en aftale, inden du kommer på besøg. 

På husets første sal er der store og små mødelokaler, hvor der løbende afholdes forskellige arrangementer. 

Deltag i events

De mange events i det internationale hus er enten arrangeret af Tilflytterservice, af Esbjerg International Community eller af andre netværk, som har arrangementer for internationale og danske tilflyttere. 

Mødelokalerne kan også bruges, når frivillige netværk for internationale og danske tilflyttere har brug for at sted at mødes. Kontakt endelig Tilflytterservice, hvis din forening eller dit netværk har brug for at låne et mødelokale til et tilflytterarrangement.

Sådan finder du vej

Vores adresse er Torvegade 23, 6700 Esbjerg. Du skal ind gennem porten. 

Internationalt hus på Torvet - pilen viser indgangen gennem porten

Esbjerg International Community

Et stærkt netværk af tilflyttere

De mange frivillige i Esbjerg International Community er med til at styrke det internationale miljø. De afholder events og opretter løbende nye netværk for både danske og internationale tilflyttere.

De store oplevelser

Frivillige hjælper ved events

Esbjerg Kommunes eventsekretariat står blandt andet for at afholde Esbjerg Festuge, alverdens sportsbegivenheder og maritime events.

Mange frivillige giver en hånd med under de store events, og derfor samarbejder eventsekretariatet og Tilflytterservice tæt. 

Husets historie

Esbjergs gamle Ting- & Arresthus

Det internationale hus er placeret i den historiske bygning midt på Torvet i hjertet af Esbjerg. 

Huset er tegnet af arkitekt H.C. Amberg i 1892 og var oprindeligt byens rådhus, før det fik funktion som ting- og arresthus. Bygningen er nænsomt renoveret i samarbejde med Realdania. 

Fængselscellerne i arresten blev brugt indtil 1947, og under 2. Verdenskrig brugte tyskerne huset. Der blev afholdt byrådsmøder i huset indtil 1976.

I dag kan man blive viet i Borgersalen. Visit Esbjergs velkomstcenter findes i forenden af bygning. I baghuset finder du Tilflytterservice, Eventsekretariatet og mødelokaler til events og arbejdsmøder om Vision 2025.