Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Trivselsgrupper for børn og unge

Du kan melde dit barn i en trivselsgruppe, hvis det er så påvirket af forhold i hverdagen, at det går ud over barnets trivsel og læring.

Meld dit barn til en trivselsgruppe

Tilmeldingsfristen er fredag den 12. januar 2024.

Næste gruppeforløb starter i februar 2024.

Læs mere om trivselsgrupper her på siden.

Hvad er en trivselsgruppe?

En trivselsgruppe en samtalegruppe for børn, hvor børnene og de unge møder andre i en lignende situation, som den, de selv står i.
De deler erfaringer og hygger sig sammen. Der er plads til både sjov og alvor. I gruppen får de viden om egen og andres situation og dermed nye handleredskaber til svære situationer.
I en trivselsgruppe får børnene en oplevelse af ikke at stå alene med svære situationer, og de får erfaringer med at kunne hjælpe andre, og rum til at snakke om de følelser og situationer, de står i.

Et trivselsgruppeforløb består som udgangspunkt af 8-10 møder efter skoletid ca. 1,5 time én gang i ugen. Formen og indholdet varierer dog fra gruppe til gruppe.

Mødestedet vil være på en skole i Esbjerg Kommune, og I skal selv sørge for transport til og fra lokationen.

Der er ca. 8-10 børn i en trivselsgruppe. Faguddannede medarbejdere fra Pædagogisk Enhed er gruppeledere i trivselsgruppen. Der er to gruppeledere tilknyttet hver gruppe.

Hvem kan gå i en trivselsgruppe?

Du kan tilmelde dit barn, hvis det går i 2. - 6. klasse og er i mistrivsel på grund af:

  • Forældre med psykisk eller kronisk sygdom
    Kroniske sygdomme hos forældre kan for eksempel være erhvervet hjerneskade, sklerose m.v.
    En psykisk sygdom hos forældre kan være sygdom kan for eksempel være angst, depression, stress, skizofreni eller andre personlighedsforstyrrelser.

  • Søskende med kronisk sygdom eller psykiatrisk diagnose 
    En fysisk eller psykisk sygdom hos søskende kan f.eks. være fysisk eller psykisk handicap, livstruende sygdom mv., der sætter et stort præg på barnets liv.
     
  • Forældres skilsmisse.
     
  • Unge fra 6. - 10. klasse til ungegruppe.
    Unge fra 6. - 10. klasse, der oplever at have det svært i fællesskabet, føler sig ensomme eller går med mange bekymringer kan ansøge om plads i ungegruppe.