Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Grundlovsceremoni for dansk statsborgerskab

For at få tildelt dansk statsborgerskab er et af kravene, at du deltager i en grundlovsceremoni. Næste grundlovsceremoni afholdes den 28. september 2022. Du kan tilmelde dig indtil den 31. august 2022.

Vi fejrer dit danske statsborgerskab ved en grundlovsceremoni

Esbjerg Kommune afholder næste grundlovsceremoni den 28. september 2022, kl. 13.00 på Esbjerg Rådhus, Torvegade 74, 6700 Esbjerg.

Sidste frist for tilmelding til grundlovsceremonien er den 31. august 2022.

Husk at sende din erklæring på tro og love om eventuelle strafbare forhold rettidigt til Udlændinge- og Integrationsministeriet, da det er en forudsætning for deltagelse i grundlovsceremonien.

Har du spørgsmål om grundlovsceremonien, er du velkommen til at kontakt Bente Elkjær Larsen på tlf. 76 16 89 00, mandag til fredag mellem kl. 9.00 og 13.00.

Sådan foregår grundlovsceremonien

Vi vil fejre dit danske statsborgerskab med en tale af Borgmesteren og et glas champagne.

Du skal underskrive en erklæring til erhvervelse af dansk indfødsret. Borgmesteren, vil efter din underskrivelse af erklæringen og udveksling af et håndtryk med dig, overrække dit statsborgerretsbevis.

Grundlovsceremonien tager ca. to timer. Husk at medbringe gyldig legitimation med foto.

Særligt om coronavirus

Vi er desværre nødt til at tage forbehold for, at der kan ske ændringer i planlægningen af grundlovsceremonien. Du får besked i din e-Boks, hvis der sker ændringer på grund af coronavirus. 

Flere oplysninger om grundlovsceremonien

Dansk pas

Bestil tid i Borgerservice

Hvis du vil ansøge om dansk pas for første gang, skal du bestille tid i Borgerservice.