2.4.1 Økonomiudvalget og Plan & Byudviklingsudvalget
Politik & Kommunikation indkalder årligt emner fra lokalrådene, de ønsker at drøfte med Økonomiudvalget. Dog vil punkter, der hører under Plan & Byudviklingsudvalget kunne henvises til lokalrådets møde med dette udvalg. Ligeledes kan f,eks, personsager, sager af ren praktisk karakter, sager der inden for kort tid har været behandlet . m.v. afvises.
For Økonomiudvalget er udgangspunktet, at repræsentanter fra alle lokalråd mødes 1 gang årligt med Økonomiudvalget.
For nuværende gennemføres møderne således, at der holdes et fællesmøde for en række lokalråd og Økonomiudvalget. På disse fællesmøder deltager hvert lokalråd med 2 – 3 repræsentanter.
Der afholdes følgende møder:
- A/ Hostrup, Guldager, Sædding-Fovrfeld og Sønderris lokalråd
- B/ Sneum-Tjæreborg, Bryndum, Vester Nebel og Skads-Andrup lokalråd
- C/ Gjesing, Kvaglund, Esbjerg Midt og Esbjerg Øst lokalråd
- D/ Grimstrup, Endrup, Vejrup og Gørding lokalråd
- E/ Bramming, Darum, Hunderup-Sejstrup Lokalråd
- F/ Ribe Midt, Ribe Nord og Ribe Syd lokalråd
Sammensætningen af deltagende lokalråd i det enkelte møde kan justeres, hvis det viser sig hensigtsmæssigt, herunder hvis det er et ønske fra lokalrådene.
Ud over møderne med Økonomiudvalget afholder lokalrådene årligt møder med Plan & Byudviklingsudvalget, Emner, der bliver drøftet på disse møder, kan ikke rejses igen på mødet med Økonomiudvalget med mindre, at der på mødet opnås enighed om dette.
Ændringer af mødeformen skal drøftes med eller sendes til høring i lokalrådene, og lokalrådene skal ligeledes inddrages i evaluering af den nye mødeform.
Plan & Byudviklingsudvalget fastsætter, hvordan de mødes med lokalrådene. Ændringer af mødeformen skal drøftes med eller sendes til høring i lokalrådene, og lokalrådene skal ligeledes inddrages i evaluering af den nye mødeform.
Alle møderne skal afholdes så tidligt på året, at inputtene herfra kan indgå i forhandlingerne om næste års budget.
2.4.2 Fagudvalgene
Fagudvalgenes kontakt til og dialog med lokalområderne går dels via institutionsområdet, hvor brugerbestyrelser er en dialogpartner til det konkrete fagudvalg. Det drejer sig om skoler, daginstitutioner og ældrecentre. Dels kan fagudvalgene afholde møder med lokalrådene om problemstillinger indenfor udvalgets ressort.
2.4.3 Emner af praktisk karakter
Emner af praktisk karakter skal lokalrådene så vidt muligt afklare med forvaltningen, så de ikke kommer på dagsordnerne til møderne med de politiske udvalg.
2.4.4 Ad hoc dialog
Ved særlige behov kan der arrangeres møder mellem lokalrådene og repræsentanter fra det politiske system eller administrationen.
Desuden kan lokalrådene løbende føre dialog med byrådets medlemmer samt administrationen.