Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Virtual Reality som angstbehandling

Er du over 18 år og har du angst, kan du med Virtual Reality træne de situationer, der udløser din angst. 

I trygge rammer får du værktøjer, som du kan bruge i din proces med at overvinde angsten. 

Lad Virtual Reality hjælpe dig med at bearbejde din angst

Er du borger i Esbjerg Kommune og er din hverdag præget af angst, så tilbyder Center for Sociale Indsatser dig at prøve Virtual Reality for at arbejde med din angst.

Sådan kommer du i gang med behandlingen

Er du allerede visiteret til et støtteforløb via Voksenstøtten, skal du blot henvende dig til din kontaktperson, så du kan komme i gang. 

Ellers kan du ringe til Kontakten på telefon 76164985 og få mere information om, hvordan du kommer i gang.

Om Virtual Reality som angstbehandling

Hvad er Virtual Reality?

Virtual reality (forkortet VR), er en teknologi, som bringer dig ind i en virtuel virkelighed. Det sker ved, at du får en VR-brille på, som dækker øjnene og dermed lukker den rigtige verden ude. Din kontaktperson kan via sin smartphone eller tablet afspille forskellige videoer for dig, som du vil opleve med 3D effekt – altså som om du er i en helt ny verden, hvor du kan kigge 360 grader rundt. Der er lyd i brillen, og du kan derfor både høre og se, hvad der sker omkring dig. VR kan for nogen opleves meget virkeligt.

Du kan altid tage brillen af, hvis VR universet opleves ubehageligt for dig.

Hvad kan du bruge Virtual Reality til?

Med Virtual Reality er mulighederne næsten uendelige. Vi kan træne og udfordre din angst. Med VR kan vi nemlig snyde din hjerne til at tro, at det du ser igennem brillerne, er virkeligt. Vi kan bl.a. i helt trygge rammer øve indkøbssituationer, køre i bus eller træne at være til stede i større forsamlinger.

Virtual Reality kan også bruges til at skabe ro

Vi kan bruge Virtual Reality som et redskab til at skabe ro i krop og sind. Vi kan få dig til at slappe af og aflede dig fra negative tanker. Du kan bl.a. gennem den virtuelle verden få en meditativ oplevelse af at sidde på en strand og kigge på vandet, imens du lytter til bølgerne og naturen omkring dig.

Videoer fra kendte steder i kommunen

Vi har mulighed for at lave vores egne videoer fra kendte steder rundt i kommunen. Du har allerede nu mulighed for at gå en tur enten i Kongensgade eller øve dig i at gå ud og shoppe, tage i biografen eller på apoteket.
Gennem VR, kan du med støtte fra din kontaktperson udfordre din angst i et trygt miljø. Samtidig med at du får nye strategier, som du kan benytte, når du bevæger dig ud i din egen hverdag igen.