Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ribelund Museum

Vores museum er placeret på Ribelund-området.

Her fortæller vi med billeder, effekter og via kustodernes beretning om tilværelsen og dagligdagen på Ribelund, som blev taget i brug i 1907.

Om museet

Formålet med museet er at fortælle, hvordan livet formede sig før i tiden på en anstalt med ofte barske vilkår for beboerne. Samtidig er det en skildring af den store og omfattende udvikling, som Ribelund har gennemgået.

Museet er indrettet, så du får en fornemmelse af historien, bl.a. hvordan en typisk sovestue så ud, og hvordan beboerne før i tiden blev beskæftiget.

Blandt de udstillede genstande er en seng med de karakteristiske fikseringsbælter til fastspænding af meget urolige beboere. Man kan også bese krampekisten, som beboere med epileptiske anfald blev lagt ned i.

Kom og besøg os

Du kan ringe til os på tlf. 7616 8400 (udenfor museets åbningstid) eller skrive til os på E-mail: ucv@esbjerg.dk.

Du har også mulighed for at sende en forespørgsel, hvis I er en gruppe, der ønsker en rundvisning og/eller fortælling om museet. Udfyld blot formularen herunder. 

Betaling

Ønsker I at betale via elektronisk faktura, skal EAN-nummer og CVR-nummer skrives i formularen herunder. 

Private skal betale enten med MobilePay eller kontant. 

Skriv hvor mange I er

Praktisk information

"Anbragt i historien"

Et socialhistorisk forskningsprojekt udført af Svendborg Museum

Anbragt i historien handler om liv og vilkår for børn og voksne, som var anbragt udenfor hjemmet i perioden 1945-1980. 

Ribelund 100 år

Den 5. november 2007 blev Ribelund 100 år. Dette blev fejret med forskellige arrangementer året igennem.

Fødselsdagen blev skudt igang med et arrangement, hvor 100 års plakaten samt det store brugermaleri blev afsløret, og vort 100 års Jubilæumsskrift blev udgivet. Derudover opførte en teatergruppe musicalen "Haveje" flere gange for fulde huse.

Vi havde royalt besøg den 5. november, hvor Prinsesse Benedikte gæstede Ribelund og blev den første, der fik overrakt vores 100 års jubilæumsbog – "Livet længe leve".