Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Autismenetværk Esbjerg

Kunne du tænke dig at lære mere om, hvad din diagnose indenfor autismespektret betyder for dig og hvordan du kan gøre diagnosen til en styrke? 

I Autismenetværk Esbjerg kan vi hjælpe dig med at forstå din autismediagnose. Når du først forstår din diagnose og hvad den betyder for dig, så kan vi sammen hjælpes ad med at gøre din hverdag bedre.

Vi har allerede hjulpet mange, og vi er også klar til at hjælpe dig.

Vores tilbud til dig

Autismenetværk Esbjerg tilbyder alle borgere i Esbjerg Kommune med en diagnose indenfor autismespektret et selvforståelseskursus og et frivilligt netværkstilbud.
 
Kurset er opdelt i disse tilbud i forlængelse af hinanden:
12 ugers selvforståelseskursus
Herefter et frivilligt netværkstilbud så længe, du har lyst

Selvforståelseskursus: Fra fundament til strategier

Forstå din autisme

Har du brug for et selvforståelseskursus, for at lære mere om dig selv og din diagnose, kan du læse om det her på siden. 

Læs om selvforståelseskursus

Frivillige netværkstilbud

Vi samarbejder med de frivillige foreninger i Esbjerg Kommune, så du efter at have deltaget i selvforståelseskurset og netværksforløbet forsat kan mødes i et fælles netværk. 

Her kan du finde det netværk, der passer dig bedst:

Deling af viden

Lær om Esbjerg metoden

På et online møde den 14. marts 2022 delte Autismenetværk Esbjerg deres erfaringer. Du kan se det hele ved at klikke på linket herunder.

Medier

I starten af februar valgte TV Avisen at vise vores succeshistorie, og siden da har vi haft travlt hos Autismenetværk Esbjerg med at svare på mails og telefonopkald fra andre interesserede forældre og kommuner, der gerne vil høre mere om Autismenetværk Esbjerg og vores selvforståelseskursus.

JydskeVestkysten bragte også succeshistorien om Anders, som TV Avisen omhandlede. Læs om Anders' resultat af selvforståelseskurset i linket til artiklen herunder. 

Læs DR.dk's artikel om Autismenetværk Esbjerg

Læs artiklen fra JydskeVestkysten

Pårørendevejleder

Pårørende oplæg

Autismenetværk Esbjerg tilbyder ca. fire gange om året et oplæg for pårørende til de borgere, der har været med på et selvforståelseskursus.

Som pårørende får du en gennemgang af det oplæg, som borgerne har fået på selvforståelseskurset. Ligesom der vil være tid til dialog med hinanden. 

Derudover informeres der også om tilbuddet ved pårørendevejleder Lene Voetmann ved Esbjerg Kommune.

Du kan kontakte Lene på telefonnummer 2360 7444.