Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Psykologsamtaler

Er du over 65 år, og har du brug for hjælp til at håndtere en aktuel psykisk belastning? Så har du mulighed for at tale med en psykolog.

Tilbuddet er til dig, der

Bor i Esbjerg Kommune og:

  • Er over 65 år
  • Er visiteret til sygepleje eller
  • Får forebyggende hjemmebesøg

Få hjælp til at øge din trivsel, når livet er svært

Til tider kan livet være forbundet med særlige udfordringer. Det kan være, du oplever tab af en nærtstående, ensomhed, livsfortrydelse eller andet, som fylder i din tilværelse, og som du har svært ved at håndtere på egen hånd.

I samtalerne arbejder vi i fællesskab på, hvordan du kan forstå og håndtere dine udfordringer på nye måder. Formålet med psykologsamtalerne er at fremme din trivsel i perioder, hvor tilværelsen kan være svær.

Hvem kan du kontakte?

Ønsker du en psykologsamtale, kan du:

  • Sige det til sygeplejersken, som kommer i dit hjem, eller en forebyggelseskonsulent. Så sørger de for at give besked til psykologen. Psykologen vil herefter ringe til dig.
  • Tale med din læge om det. Lægen kan henvise dig til Esbjerg Kommunes tilbud om psykologsamtaler.
  • Selv ringe til tlf. 76 16 69 69 efter kontakt med en af ovenstående. Herefter vil der blive formidlet kontakt til psykologen.

Sådan foregår det

Samtalerne finder som udgangspunkt sted i dit eget hjem og der tilbydes op til 5 samtaler. Samtalerne er gratis.

I første omgang aftaler I en tid til en samtale, hvor psykologen kommer hjem til dig.

Ved den første samtale undersøger du og psykologen sammen årsagen til, at du har bedt om psykologsamtaler, og vurderer, om tilbuddet er noget for dig, eller om der er andre mere oplagte muligheder for dig.

Psykologen evaluerer løbende samtaleforløbet for at sikre kvalitet og den bedst mulige hjælp. Til det bruges der spørgeskemaer og tilbagemeldinger.