Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Mest for børn og unge

Er du anbragt i pleje og har du brug for at vide mere om, hvordan det er at være i pleje?  Vi har samlet interviews, bøger og andet til dig på denne side, som vi håber du kan bruge. 

En plejefamilie skal passe på dig, og hjælpe dig med at have en tryg hverdag. Men det er alligevel rart at kunne læse om andre børn, som også har prøvet det. Derfor kan du herunder læse nogle artikler om børn i plejefamilier og se linket til bogen "Når man bor i en anden familie". 

Artikler fra Esbjerg Ugeavis

Vidste du:

  • At du altid har mulighed for at blive hørt?
  • At det altid er OK at kontakte din socialrådgiver direkte?
  • At alt ikke behøver at gå gennem de voksne? 

Bog: Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie

Hæfte til plejebørn er udarbejdet af en gruppe unge i samarbejde med Carsten Kirk Alstrup og Inge Loua, 2013 Videnscenter for Familiepleje.

”Vi er en gruppe unge, der selv er og har været i pleje. Vi har lavet denne bog til andre børn og unge, som står foran at skulle i pleje, eller som allerede bor hos en anden familie. Du kan også læse bogen, hvis du har det svært derhjemme, og tænker på om det måske ville være bedre at bo et andet sted.
Bogen for at hjælpe andre børn og unge med de spørgsmål og tanker, som vi selv har haft gennem årene. Vi vil fortælle om, hvordan det er at bo hos en anden familie. Både det svære og det rare. For det er anderledes at bo i en anden familie. Men det er ikke så slemt, som det lyder, og du er ikke det eneste barn, der bor et andet sted.
I bogen kan du læse om nogle af vores egne oplevelser og erfaringer som plejebørn. Du kan blandt andet læse om dine lovmæssige rettigheder som plejebarn, om forholdet til din familie og dit netværk, mens du bor et andet sted, og om hvordan du kan få hjælp til de ting, du går og tænker på. Eller du kan læse om, hvordan du kan møde andre børn og unge, der bor hos en anden familie end den, de er født i. 
Følg linket for at læse mere her. På hjemmesiden kan du åbne PDF-filen for at læse mere. 

Nyttige links til dig der er plejebarn

BørneTelefonen

BørneTelefonen er din linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Læs mere om BørneTelefonen

Plejebørns rettigheder

På Socialstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om dine rettigheder som plejebarn. Hvis du følger linket, kan du se små youtube-film.

Læs om rettighederne på Socialstyrelsens hjemmeside