Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bliv plejefamilie

Jeres familie kan blive plejefamilie, aflastningsfamilie eller netværksplejefamilie. På den måde kan I hjælpe et barn godt videre i livet. Familieplejen kan hjælpe med at svare på alle jeres spørgsmål, før I beslutter jer.

Det er en stor beslutning for hele familien at blive plejefamilie. I er altid velkomne til at kontakte Familieplejen, hvis I har spørgsmål eller ønsker en uformel snak om, hvad det vil betyde for jeres familie at få et plejebarn.

Plejefamilie

Hvis jeres familie vælger at blive plejefamilie, åbner I jeres hjem for et plejebarn. Der er ingen generelle krav til jer, men det er vigtigt, at I kan skabe trygge rammer og en struktureret hverdag for et barn med særlige behov.
Som plejefamilie samarbejder I med barnets biologiske familie og barnets socialrådgiver om at støtte barnet bedst muligt. 

Det allervigtigste er, at I har tid, lyst og overskud til barnet. 

Som plejefamilie kommer I gennem et uddannelsesforløb, inden I kan blive godkendt. Når I er blevet plejefamilie for et barn, modtager I supervision og efteruddannelse fra Familieplejen. 

Det er Socialtilsynet, der tager stilling til, om I kan godkendes som plejefamilie. Læs mere på socialtilsynsyd.dk hvorfra I også kan sende en ansøgning. 

Aflastningsfamilie 

Aflastningsfamilier tager imod børn i kortere perioder. Det kan fx være nogle faste hverdage eller en weekend hver anden uge. En aflastningsfamilie er et supplement til barnets biologiske familie, som I samarbejder med for at støtte barnet bedst muligt. 
 
Som aflastningsfamilie kommer I gennem et uddannelsesforløb, inden I kan blive godkendt.

Det er Socialtilsynet, der tager stilling til, om I kan godkendes som aflastningsfamilie. Læs mere på socialtilsynsyd.dk hvorfra I også kan sende en ansøgning. 

Netværksplejefamilie

Hvis I kender et barn eller en ung, der ikke kan blive boende hos sine forældre eller har brug for en aflastningsfamilie, har I mulighed for at blive netværksplejefamilie. Som netværksplejefamilie godkendes I specifikt til at være pleje- eller aflastningsfamilie for et barn, I i forvejen har en nær relation til.  

Som led i godkendelsen til netværksplejefamilie kommer I igennem et uddannelsesforløb.

Kontakt Familieplejen hvis I vil høre mere om, hvordan I ansøger. 

Hvordan bliver man godkendt? 

Hvis I ønsker godkendelse som plejefamilie eller aflastningsfamilie, skal I søge om godkendelse ved Socialtilsyn Syd. 

Mere om de forskellige typer familier

Godkendelse og kursus

Plejefamilie eller aflastningsfamilie

Læs mere om hvordan I bliver godkendt som pleje- eller aflastningsfamilie.

Bliv godkendt som plejefamilie eller aflastningsfamilie

Netværksplejefamilie

Læs mere om hvordan I bliver godkendt som netværksplejefamilie.

Bliv godkendt som netværksplejefamilie

Grundkursusforløb og lovpligtige efteruddannelseskurser

Du skal deltage i et lovpligtigt grundkursusforløb for at blive godkendt. Derudover er der en række lovpligtige efteruddannelseskurser for jer, der er godkendt.

Se de lovpligtige efteruddannelseskurser

Kom til informationsaften

Vi søger altid gode plejefamilier og aflastningsfamilier, og derfor vil vi gerne informere dig om, hvad det indebærer.

Læs om informationsaftenen

Når I ansættes på kontrakt

Honorering

Honorering som plejefamilie vil ske ud fra en model, som udspringer af Kommunernes Landsforenings model, dog med få forskelle. 

Læs om honoreringsmodellen og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.