Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Beboerlicenser i Esbjerg og Ribe

En beboerlicens giver mulighed for parkering og ophæver tidsbegrænsningen i en af de tre tidsbegrænsede zoner i Esbjerg og Ribe. Nedenfor kan du læse mere om de tre områder og søge om licensen.

Om beboerlicenser i Esbjerg og Ribe

Har du folkeregisteradresse i

  • Betalingszonen i Esbjerg midtby
  • Beboerlicenszonen ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg
  • Beboerlicenszonen i Ribes bymidte

kan du købe en beboerlicens, hvis du er registreret ejer eller bruger/primærbruger af din bil. Licensen giver tilladelse til ubegrænset parkering på kommunale parkeringsarealer med 2-timers parkering eller betalingsparkering.

Licensen koster 400 kr. og er gyldig i 2 år. Prisen dækker et administrationsgebyr. Beboerlicensen er elektronisk tilknyttet bilens registreringsnummer, som kontrolleres af p-vagten via bilens nummerplade. Du skal derfor ikke sætte dokumentation i bilens forrude, heller ikke hvis du har en gyldig ”papirlicens” til de eksisterende beboerlicenszoner i Esbjerg og Ribe, da disse automatisk overføres til det nye system. Skifter du bil/nummerplade, skal du altid søge om og betale for en ny licens.

Licensen giver ingen rettigheder i andre zoner og fritager ikke for parkeringsafgifter pålagt efter færdselslovens regler.

Nedenfor kan du læse mere om de tre områder og søge om licensen.