Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sådan går det med Vision 2025: Energi til mere

Tilbage i 2019 udviklede Esbjerg Kommune og Business Esbjerg i samarbejde Vision 2025. Visionen blev vedtaget med store ambitioner for Esbjerg Kommunes fremtid med fokus på både velfærd og vækst. Bliv klogere på, hvordan målsætningerne er blevet opfyldt og hvordan Esbjerg har udviklet sig som følge af Vision 2025.

Visionens opdeling

Visionen er inddelt i Velfærd og Vækst for at afspejle helhedstanken om både at være et attraktivt sted at leve og arbejde. Vi har siden, visionen så dagens lys, arbejdet ihærdigt for at skabe den bedst mulige hverdag for alle i kommunen og for sammen at skabe mere vækst i kommunen. 
Nye initiativer er sat i søen, arbejdsgrupper har arbejdet på højtryk og der er leveret resultater inden for alle områder. 

Dyk ned i resultaterne inden for Velfærd

Energi i hverdagslivet

Maritimt Center, Aqtiv - Esbjergs vandeksperimentarium, byfornyelse i Bramming og nyt liv til legepladsen i Vognsbølparken. Er du nysgerrig på de mange nye tiltag?

Læs om resultaterne af Energi i hverdagslivet

Livskvalitet og sundhed

Bliv klogere på digitale løsninger til ældreplejen, etablering af hjemløseenheden, sundhedspolitikken og se, hvor vi planter træer i Esbjergs bymidte. Er du klar til at læse om alt det, der højner livskvalitet og sundhed?

Se resultaterne af Livskvalitet og sundhed

Kulturlivet i by og natur

OplevEsbjerg, sommerliv, Esbjerg Festuge, teaterfestival og Fantasyfestival. Projekterne er mange og Esbjerg har for alvor fået en kulturel opblomstring, så dyk endelig ned i dem alle.

Bliv klogere på resultaterne af Kulturlivet i by og natur

Fællesskab og mangfoldighed

Fra Kvartershuset over det inkluderende samfund til Veterancafeen og Familiekontakten. Ja, der er fokus på fællesskab og mangfoldighed. Læs endelig mere om de mange varme tiltag.

Læs om resultaterne af Fællesskab og mangfoldighed

Grønt liv og bæredygtighed

Bæredygtig mobilitet, klimaskov og nyt naturområde. Vi har fingeren på pulsen, hvad angår bæredygtighed og det grønne liv med spændende projekter, du kan dykke ned i.

Se resultaterne af Grønt liv og bæredygtighed

Bliv klogere på resultaterne af vores fokus på Vækst

Flere borgere

Vi har gang i mange forskellige indsatser for at øge vores indbyggertal. Det drejer sig om alt fra en målrettet brandingindsats hos Business Esbjerg, god hjælp til internationale tilflyttere og områdefornyelse. Vil du vide mere?

Se resultaterne af Flere borgere

Attraktiv uddannelsesby

Læs om den storstilede satsning Education Esbjerg og vores andre tiltag for at skabe den bedst mulige uddannelsesby. Erhvervsplaymakere, samarbejde mellem erhvervslivet og folkeskoler og uddannelser med grønt fokus. Er du nysgerrig?

Bliv klogere på resultaterne af Attraktiv uddannelsesby

Kvalificeret arbejdskraft til alle

Vi sætter ind helt fra folkeskoleniveau for at sikre fremtidens arbejdsstyrke. Projekterne strækker sig fra Green Skills over Dit Karrierevalg til Erhvervsfremmestrategi. Er du interesseret?

Læs om resultaterne af Kvalificeret arbejdskraft til alle

En stærk turistdestination ved Vadehavet

Er du optaget af bæredygtig turisme og erhvervsturisme? Følg med i projekterne - bl.a. hvordan det går med at få Mandø optaget på den eftertragtede Dark Sky-liste.

Bliv klogere på resultaterne af En stærk turistdestination ved Vadehavet

Optimale vilkår for iværksættere

Der er sat store indsatser ind for at styrke iværksættermiljøet. Vil du vide mere om iværksætterhuset Riggen, iværksætteri på skoleskemaet og Business Esbjergs' arbejde?

Dyk ned i resultaterne af optimale vilkår for iværksættere

Bæredygtig EnergiMetropol

Gå i dybden med projekterne om vedvarende energianlæg, sænkning af udledning fra landbruget og den grønne omstilling til EnergiMetropol 2.0. Find også ud af, hvad vi får ud af kommunens medlemskab af World Energy Cities Partnerships.

Læs resultaterne af Bæredygtig EnergiMetropol

Nordeuropas digitale knudepunkt

Esbjerg er for alvor kommet på det digitale landkort. Er du nysgerrig på, hvordan vi arbejder med fiberkabler, tiltrækker datacentre og skaber innovative miljøer?

Se resultaterne af Nordeuropas digitale knudepunkt