"Måde Deponi" er et eksempel på, hvordan en kedelig losseplads forandres til et naturområde. Et markant landskab ganske tæt på Esbjerg, der er kendt som Måde Bakker.
I takt med at affaldsdeponeringen afsluttes, bliver området påført nyt rent muldlag, så der ikke er nogen risiko for kontakt med forurenet jord og derpå bortforpagtet til afgræsning.
Det retablerede deponi vil også frem over blive overvåget af Miljøstyrelsen, der sikrer at forurenende stoffer fra deponiet ikke spredes til omgivelserne.
Når deponeringen i området engang er endeligt afsluttet, vil der blive lavet stier og publikumsfaciliteter, så stedet kan blive til et rekreativt område under navnet Måde Bakker.

"Midgårdsormen" i landsbyen Lustrup ved Ribe er et andet eksempel på en vellykket deponering af lettere forurenet vejjord.
Her deponere kommunen igennem en længere årrække lettere forurenet jord. Depotet er formet som en vold, der danner en slange - kaldet "Midgårdsormen" fordi, det ligger tæt på Ribe Vikingecenter. Bakkerne er tildækket med ren muld og tilsået med græs. Efter at have været afgræsset nu i en årrække, er der fremkommet et dejligt afvekslende landskab, som afgræsses med får. Der er fri adgang for færdsel til fods og med hund i snor på arealet - og Vikingecenteret afholder hvert forår bueskydningskonkurrence på arealet
Mågehøj ved Vognsbøl Engvej/Gravlundvej/Hjertingvej i Esbjerg indeholder elemente af både Måde Deponi og Midgårdsormen. Området var oprindeligt et engareal, der i en lang årrække blev anvendt til deponering af dagrenovation og siden er blevet afdækket med letter forurenet jord. Der er nu slutafdækket med ren muld. Der er sået græs og arealet anvendes til friluftsaktiviteter og til høslæt.