Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Specialtandpleje

Specialtandplejen er et tilbud til personer, der på grund af psykisk udviklingshæmning eller sindslidelse ikke kan udnytte de almindelige tandplejetilbud i Børne- og Ungdomstandplejen, Sygesikringstandplejen eller Omsorgstandplejen.

Du kan også få hjælp af Specialtandplejen, hvis du er ramt af spastiske lammelser (cerebral parese), har autisme, har betydelig og varig funktionsnedsættelse eller er hårdt ramt af sklerose.

Behandlingen foregår i Regionstandplejen, Nørregade 63 A, 6700 Esbjerg.

For voksne over 21 år, er der en egenbetaling, som i 2022 er max 2.075 kr. Egenbetalingen er pr. 1. juli 2022 ved en ændring i Sundhedsloven fjernet for de 18-årige (årgang 2004). Hensigten er, at der over de næste år tilbydes gratis tandpleje for alle unge til og med 21 år. Dette vil ske ved at omfatte en årgang hvert år. I 2025 er alle 18-21-årige omfattet af tilbuddet om gratis tandbehandling.

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få tilskud til egenbetalingen.

Henvisning til Specialtandplejen sker ved, at tandlæger/læger/ institutioner sender henvisningsblanket til Tandplejen, Torvegade 74, 6700 Esbjerg.

Kontakt Tandplejen på telefon 76 16 30 76 for at få en blanket.

Call Centret

Ring på tlf. 76 16 40 00

Vi vil rigtig gerne høre fra dig så hurtigt som muligt, hvis du har brug for at ændre en tid, melde afbud, eller hvis du ønsker, at din tandklinik skal kontakte dig.

Husk at have patientens CPR-nummer (10 cifre) klar, når du ringer.