Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fritidstilbud til børn og unge i udsatte positioner

I Esbjerg Kommune mener vi, at alle børn og unge skal have mulighed for at gå til en fritidsaktivitet. Derfor har børn og unge i udsatte positioner mulighed for at blive sendt ud i foreningslivet gennem deres skole. 

På denne side kan du også læse mere om Fritidsbutikken, som er et tilbud til udfordrede og økonomisk trængte familier. 

Mulighed for en ny start

Aktiv Fritid tilbyder børn og unge i Esbjerg Kommune fra 0. klasse til 18 år i udsatte positioner et fritidspastilbud. Det vil sige, at jeres barn får mulighed for at deltage i sunde og meningsfulde fritidsfællesskaber på ligefod med andre. Herved får jeres barn mulighed for en "ny start", et styrket selvværd og højnet livskvalitet.

Vi lytter til dine børns behov og interesser

Aktiv Fritid tilbyder, sammen med kommunens foreninger, en bred vifte af fritidsaktiviteter. Vi lytter til jeres barn og finder sammen med jer frem til den helt rigtige fritidsaktivitet. Måske har dit barn interesser indenfor:

  • Fodbold, håndbold eller badminton
  • Skak eller billedkunst
  • Teater eller cirkus
  • Bordtennis, gymnastik eller spring

Blot for at nævne nogle af mulighederne!

Ræk ud til lærene på skolerne

Det er det pædagogiske personale på alle Esbjerg Kommunens skoler og videregående uddannelser, der kontakter kommunens fritidskoordinatorer, hvis I ønsker hjælp til at få jeres barn i gang med en fritidsaktivitet.

 

Kender du et barn eller en ung, som kunne have godt af at gå til en fritidsaktivitet?

Hvis du kender et barn eller en ung, som på den ene eller anden måde befinder sig i en udsat position, så ræk ud til familien. Familien kan nemlig, gennem barnets skole eller den unges uddannelsesinstitution, rette henvendelse til lærerne, som kan visitere barnet eller den unge til en fritidsaktivitet. 

Vores andre tilbud

Fritidsbutikken - for alle udfordrede og økonomisk trængte familier

Vi hjælper jer som familie med økonomisk støtte til en fritidsaktivitet., hvis I er økonomisk trængte eller på anden måde udfordrede.

Læs mere om Fritidsbutikken

Kan dit barn lide at svømme?

Vores samarbejdspartnere har gjort det muligt for os, at tilbyde børn og unge et svømmekørekort til Svømmestadion Danmark og et svømmepas til Ribe og Bramming Svømmehal. Læs også mere om vores tilbud til GAME StreetMekka.

Læs mere om svømning og et kørekort til GAME StreetMekka

Der er også hjælp at hente til dig, vi ikke kan hjælpe

Det er jo desværre ikke alle børn og unge, vi kan hjælpe i gang med en fritidsaktivitet. Heldigvis er der en række foreninger, som også giver en hjælpende hånd til børn og unge i udsatte positioner.

Læs mere om andre støttemuligheder

Virksomheder og foreninger

Hvis du er virksomhed eller forening og vil læse mere om, hvordan du kan hjælpe os i arbejdet med udsatte børn og unge i foreningslivet, så læs mere via linket nedenfor.

Tryk dig også videre, hvis du allerede er en af de mange foreninger og virksomheder, vi samarbjeder med. Det er bl.a. her på siden, du kan tilmelde dig fyraftensmøder.