Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Seneste nyt om coronavirus

Denne side opdateres løbende med nyt om, hvad der sker i Esbjerg Kommune i forhold til coronavirus.

Forebyg smitte

Smitten med en række luftvejssygdomme som covid-19, influenza, kighoste og RS-virus stiger. For at mindske smittespredningen anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du følger fem gode råd:

  • Bliv hjemme, hvis du er syg
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader, som mange rører ved
  • Host og nys i ærmet

Mere information

Læs mere om, hvordan du kan forebygge smitte.

Vaccination 

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle, der er fyldt 65 år, at blive vaccineret mod covid-19 og influenza. Det samme gælder gravide og personer, der har en kronisk sygdom, som øger risikoen for at blive alvorligt syg, hvis de bliver smittet. Vaccination mod covid-19 og influenza nedsætter risikoen for et alvorligt sygdomsforløb.

Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide bliver vaccineret mod kighoste, og at børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

Bestil tid til at blive vaccineret

Hvis du er 65 år eller derover, får du en invitation til vaccination mod både influenza og covid-19 i din Digital Post eller som fysisk brev. Det samme gælder, hvis du har et barn på 2-6 år, som anbefales vaccination mod influenza. 

Hvis du anbefales vaccination, fordi du er gravid eller er i øget risiko for et alvorligt forløb, fx pga. en kronisk sygdom, vil du ikke modtage en invitation. Du skal i stedet gå direkte ind på vacciner.dk, hvor du har mulighed for at bestille tid på baggrund af en tro- og love erklæring. 

Perioden for vaccination er den 2/10 2023 til den 15/1 2024. Du skal bestille tid via vacciner.dk

Har du problemer med at bestille tid online, kan du kontakte regionens hotline på tlf. 9944 0717 (tast 1). De kan kun være behjælpelige med booking af tid, hvis du har fået en invitation, enten i din digitale postkasse eller via brev. 

Du kan blive vaccineret i:

  • Vaccinationscenter Esbjerg, Haraldsgade 12, bygning D, 6700 Esbjerg
  • på visse apoteker

Hvem skal vaccineres?

Personer +65 år og personer i øget risiko
Personer på 65 år og derover samt personer i øget risiko for at blive alvorligt syge med influenza eller covid-19 kan blive vaccineret gratis. Det er blandt andet personer, der lever med visse kroniske sygdomme eller svært nedsat immunforsvar.

Personer i tæt kontakt med personer i øget risiko kan også blive vaccineret. Det kan fx være pårørende til personer med svært nedsat immunforsvar.

Gravide
Gravide har en øget risiko for et alvorligt forløb med influenza og covid-19. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide bliver vaccineret mod begge sygdomme i 2. eller 3. trimester. Vaccination beskytter også det ufødte barn.

Børn mellem 2 og 6 år
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn mellem 2 og 6 år bliver vaccineret mod influenza. Vaccinationen gives som næsespray og er med til at beskytte barnet selv, mindre søskende, bedsteforældre og andre personer i øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza.

Situationen i Esbjerg Kommune

COVID-19 regnes ikke længere som en samfundskritisk sygdom. Alle restriktioner er derfor ophørt. 

Coronavirus er fortsat til stede i samfundet, det gælder også i Esbjerg Kommune.

In English

You can find an English version of this web page here

Hvor kan du blive testet for coronavirus?

De offentlige covid-19-testcentre er lukket. Fremover vil det kun være muligt at få en offentlig PCR-test, hvis en læge finder det nødvendigt. 

Har du brug for en test f.eks. i forbindelse med arbejde eller ferie, skal du bruge en privat testudbyder.

Mere information

Læs mere om test for coronavirus

Nuværende ændringer pga. coronavirus