Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Indsatser til børn og unge

Når dit barn eller jeres familie er visiteret til et af tilbuddene i Familiecentret, er det rart at kunne læse mere om stederne. Derfor er der på denne side samlet information om hver indsats, Familiecentret rummer. 

Du kan læse om de mange indsatser Familiecentret rummer og har du brug for mere viden, er du meget velkommen til at kontakte os. 

Hvordan benytter man indsatserne?

Indgangen til Familiecentrets indsatser er gennem Familierådgivningen. Når I har kontaktet Familierådgivningen, vurderer de sammen med andre fagpersoner, hvilken indsats der passer bedst til jeres barn eller familie. 

Indsatser til børn, unge og deres familier

Hvem er vi?

Om Familiecentret

Familiecentret har en administration, som er klar til at svare på dine spørgsmål. Hvis dit barn skal visiteres til en af vores indsatser, skal det foregå via Familierådgivningen. 

Bekymret for et barn?

Se her hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for et barn.

Jeg er bekymret for et barn

Familiekontakten - åben rådgivning til børn, unge og forældre

Har du brug for rådgivning, kan du henvende dig anonymt til os.

Læs om Familiekontakten

Beredskab ved vold og overgreb mod børn

Se vores beredskabsplan, som både fagpersoner og privatpersoner kan handle ud fra

Se bredskabsplan

Andre tilbud til børn

Trivselsgrupper for børn fra 3. - 9. klasse

Er dit barn påvirket af sorg eller din psykiske sygdom eller skilsmisse?  Så kan du melde dit barn til en trivselsgruppe, hvor det blandt andet kan dele svære tanker med andre børn i samme situation og få redskaber til at tackle hverdagen bedre.

Modige børn - et forløb for børn med angst og deres forældre

Har jeres barn en følelse af angst, som er så intens, at den griber ind i barnets hverdag? Så har I mulighed for at søge om hjælp via forløbet Modige børn, som er for børn mellem 9 - 12 år og deres forældre.

Projekt Ballast

Drikker din mor eller far?

Hvis din mor eller far drikker eller har et stofmisbrug, kan du få hjælp ved Projekt Ballast. Du kan sende os en besked eller ringe til os uden du behøver at sige dit navn. Vi lytter til dig og hjælper dig igennem det du oplever derhjemme. 

Forældretilbud

Gratis online forældrekursus

Forældrekursus til forældre med børn i alderen 3-11 år

Er hverdagen præget af konflikter og mangler I inspiration til at få mere ro i familien, kan dette online forældrekursus hjælpe jer.