Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sommerliv

Sommerlivspuljen er tilbage. Søg støtte til sommerens kulturarrangementer for store og små i hele kommunen.

Gadegøgl i Ribe? Dukketeater i Roager? Jazz i Gredstedbro eller måske en streetevent i Bramming?

Ligger du inde med en god idé til et arrangement som kan skabe liv i sommerlandet, så er det nu du skal støve den af og finpudse den. Nu kan du nemlig få den gjort til virkelighed.

Sommerlivspuljen støttede i 2023 omkring 24 forskellige arrangementer. Der blev tryllet, lavet cirkus og spillet musik i alle ender af Esbjerg Kommune – og hovedparten af arrangementerne udsprang af det lokale kulturliv.

Du kan søge Sommerlivspuljen nu

Arrangementerne skal i år foregå i tidsrummet fra 24. juni og 4. august 2024, være offentligt tilgængelige og med gratis adgang. De nærmere kriterier for ansøgning beskrives herunder.

Vi vil i år have særligt fokus på at sikre både kvalitet og geografisk spredning i arrangementerne. Opmærksomheden er specielt stor i forhold til børne- og familieaktiviteter.

Ansøgningsfrist

2. april, 2024

Svar på ansøgningen

Uge 17, 2024

Økonomisk ramme

Der er afsat kr. 150.000 til Sommerliv. Cirka halvdelen af dette beløb øremærkes til børne- og familieaktiviteter, og cirka to-tredjedele af puljen anvendes på arrangementer uden for Esbjerg by, så der sikres en god, geografisk spredning i hele kommunen.

Bemærk at der i samme periode er afsat 280.000 kr. til afholdelse af fire koncerter i Esbjerg Bypark som Eventsekretariatet i Esbjerg Kommune er ansvarlig for at afholde.

Vurderingen af ansøgninger

Vurderingen foretages af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Børn & Kultur og Kulturskolen. I vurderingen tages der hensyn til arrangementernes geografiske spredning, den kunstneriske kvalitet og variation, samt balancen mellem børne-, familie- og voksenarrangementer, hvor opmærksomheden specielt er stor i borhold til børne- og familieaktiviteter. 

Generelle vilkår for Sommerliv 2024