Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Har du barn på vej?

Du er altid velkommen til at kontakte sundhedsplejersken, hvis du er i tvivl, om et graviditetsbesøg er relevant for dig. Du kan få en henvisning fra din jordemoder eller din læge eller du kan selv ringe og aftale et besøg.

Formålet med graviditetsbesøg er at sikre, at du og dit kommende barn får den rette støtte. Vi vil også bruge besøget til at præsentere de tilbud, vi har til jer, og hvem vi samarbejder med udover familien i forhold til din graviditet og dit barn.

På besøget plejer vi at snakke med dig om dine forventninger til barnet, forældreroller og familieliv. Vi vil også snakke med dig om dit netværk, dine ressourcer som forældre, om amning, indkøb af udstyr og indretning af pusle- og soveplads. 

Hvis du gerne vil have et graviditetsbesøg, skal du have en henvisning fra din jordemoder eller din læge. Du er altid velkommen til at kontakte sundhedsplejersken, hvis du er i tvivl, om et graviditetsbesøg er relevant for dig.

Adoption

Det er naturligvis også muligt at få besøg af en sundhedsplejerske ved adoption, både før barnet kommer og efterfølgende. Besøgene planlægges altid ud fra adoptivforældrenes og barnets behov.

Sundhedsplejen får ikke automatisk beked, når jeres barn kommer hertil. Derfor er I velkomne til at kontakte Sundhedsplejersken.

Læs mere om den første tid med barnet på Adoption & Samfunds hjemmeside her.

Værd at vide om graviditetsbesøg

Rygning og rusmidler