Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Plan for Marbækområdet

Store dele af det naturskønne Marbækområde er kommunalt ejet, og er derfor frit tilgængelig for alle borgere og besøgende i Esbjerg Kommune. Interessen for området har gennem årene været støt stigende og Marbæk benyttes i dag af både naturelskere og løbere, mountainbikere og andre motionister, som kombinerer fysisk træning med naturoplevelser.

Med den øgede interesse for området er også færdslen i Marbæk steget – og stiger fortsat. Med planen for Marbæk området ønsker kommunen at sikre udviklingen og kvaliteten i området til fortsat gavn for de mange brugere.  

Plan for Marbækområdet er en helhedsplan for Marbæk, der skal sikre udvikling af naturkvaliteterne, samtidig med at naturen fortsat er til gavn for de mange brugere.

Målet er at gennemføre en række konkrete projekter på kort og lang sigt, der kan understøtte de behov for friluftsoplevelser, som borgerne har nu og i tiden fremover.

Planen realiseres i takt med, at der findes midler dertil. 

Primo 2019 er Fredeliggørelse for motortrafik gennemført.

I 2019 forventes at de nye stiruter at blive afmærket, ligesom der arbejdes med planerne om et trailcenter på Marbækgård.

Se nye stiruter i Marbæk