Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Unge og rusmidler

Puffbar, snus, alkohol, hash, kokain... Hvad eksperimenterer de unge under og over 18 år i Esbjerg Kommune med, og er du som forælder bekymret eller usikker? 
Vi arbejder professionelt og målrettet med unge, nikotinproduktioner og hårdere rusmidler - og vi står klar til at hjælpe, vejlede og informere dig! 

Unge og rusmidler i Esbjerg Kommune

Unge under 18 år

Der er en stigning blandt børn og unge i brugen af nikotinprodukter - de såkaldte puff bars og snus. Vi ser i et begrænset omfang unge, som tager hårdere rusmidler. Hvordan skal du som forældre forholde dig til nikotinen og de hårdere rusmidlerne?

Bliv klogere på, hvordan du passer på dit barn

Unge over 18 år

I vores opsøgende og behandlende arbejde med unge over 18 år er det fortsat alkohol, der er de unges foretrukne rusmiddel. Derudover ser vi, at de prøver kræfter med ulovlige stoffer som hash, amfetamin og kokain. Er du gearet til at hjælpe dit barn?

Læs mere om rusmidlerne og hvordan du som forælder hjælper

Opiater

Der har for nyligt været en mediestorm om brugen af opiater blandt unge i Danmark. I Esbjerg Kommune oplever vi ikke en stigning i brugen blandt vores unge, men vi er selvfølgelig hele tiden opmærksom på udviklingen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Bliv klogere på undersøgelsen af brugen af opiater blandt unge