Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

WECP - Verdens førende energibyer

I 2013 blev Esbjerg optaget i World Energy Cities Partnership (WECP). Esbjerg repræsenterer egne og danske interesser i sammenslutningen af verdens førende energibyer. 

Generalforsamlingen i World Energy Cities Partnership 2022

Esbjerg Kommune sikrede sig værtskabet for generalforsamlingen i World Energy Cities Partnership i 2022, og inviterede de 18 andre energibyer i WECP til Esbjerg fra 5. - 8. oktober. 

Det overordnede tema for årsmødet var energiomstilling baseret på offentlige og private partnerskaber. Med det udgangspunkt var arrangementer et unikt udstillingsvindue for Esbjergs grønne løsninger.

Esbjerg Kommune skal krediteres ved brug af billederne. 

Præsidentskabet for WECP

Esbjerg Kommunes Borgmester, Jesper Frost Rasmussen, blev i foråret 2022 valgt som præsident for WECP. 

Inden fungerede Jesper Frost Rasmussen som vicepræsident. 

WECP skaber netværk og samarbejde

Der er flere fordele ved medlemskabet så som: fælles projekter og erfaringsudveksling inden for kommunale administrative områder, tæt kontakt til olieindustrien og kendskab til globale forventninger til denne.

Bilaterale forretningsmøder mellem byerne for at skabe nye forretningsmuligheder. Mulighed for udvekslingsprogrammer blandt flere af universiteterne i medlemsbyer og etablering af forskerstillinger. 

WECP og CERAWeek

CERAWeek samler globale ledere for at fremme nye ideer, indsigt og løsninger på de største udfordringer, som fremtidens energi, miljø og klima står over for. 

Flere af WECP borgmestrene har været indbudt som talere, og netop byernes perspektiver er vigtige i forhold til at drive den grønne omstilling.

WECP og fokus på business-to-business

WECP ønsker at etablere forbindelser mellem virksomheder og byerne tilknyttet WECP. Dette indebærer følgende potentialer:

  • Facilitere en samlet liste over lokale virksomheder, der søger B2B-kontakter.
  • Især fokusere på støtte til iværksættere og opstartsvirksomheder.
  • Åbne mulighed for fælles erhvervsdelegationer, der besøger medlemsbyerne.

WECP og akademiske partnerskaber

Formålet med akademiske partnerskaber er at koncentrere indsatsen om uddannelser inden for energirelaterede områder. Der ligger en betydelig mulighed i at fremme den grønne omstilling ved at sikre en aktiv udveksling af viden mellem studerende og undervisere.

Energibyer lærer af Esbjerg

Blandt medlemsbyerne af WECP er interessen for Esbjergs vindmølleeventyr stor. Derfor er Esbjerg blevet bedt om at dele erfaringerne med, hvordan man har formået at diversificere, så udskibning, vedligehold og service af vindmøller på havet er blevet et vigtigt forretningsområde. 

Om WECP

WECP er et non-profit organisation grundlagt i 1995 bestående af 19 energibyer fra hele kloden.

Målet med WECP er at fremme udveksling i energisektoren samt gensidig udvikling på en lang række strategiske områder såsom energiteknologi, uddannelse og miljøteknologi. 

Nye byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet, men optages kun på anbefaling af andre byer.

Medlemsbyernes borgmestre udgør netværkets bestyrelse, som betjenes af et sekretariat i Houston, USA.