Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

KOL | Tele- og selvmonitorering

Telemonitorering og selvmonitorering tilbydes alle borgere i Esbjerg Kommune der har fået stillet diagnosen KOL og er i behandling eller motiveret for behandling herfor. Du skal have MitID for at kunne anvende platformen og selv kunne reagere ved akut og pludselig opstået sygdom.

Er du interesseret i tilbuddet kan du henvende dig til Velfærdsteknologisk Center i kontaktboksen til højre. Vi tager gerne en samtale med dig i forhold til anvendelse af løsningen. Vi udlåner en tablet, hvis det vurderes, at du med fordel kan følges af vores sygeplejersker. Opfølgningen kan både ske via telefon eller via sikker videoløsning.

Vi tilbyder brugen af vores platform "det gode & sunde liv" hvor du har mulighed for at registerer egne målinger på mobilt udstyr. Løsningen giver dig sundhedsrelateret information om egen sygdom og disse informationer kan deles med sygeplejersker, som kan vurderer og rådgive udfra informationerne til hverdagen med KOL. 

Dine målinger gemmes på den mobile enhed hvilket gør det nemmere for dig at dele informationer om din sygdom ved egen læge eller kontrol på sygehuset. Telemonitorering og selvmonitorering bidrager til større tryghed og handlekraft i forbindelse med din sundhed. 

Du kan indsende dine målinger via alle siderne under "det gode og sunde liv" så det altid er tilgængeligt for dig.

Læs om forskellige områder indenfor KOL og arbejdet hermed

Kostråd, rygning og motion

Spis rigtigt og få mere energi, forbedre din vejrtrækning og brems udviklingen af din KOL

læs mere om kostråd, rygning og motion

Åndedrætsøvelser, inhalationsteknik, PEP-fløjte og iltbehandling

Lever du med KOL, er det særlig vigtigt for dig og dine lunger at træne dit åndedræt.

Her på siden kan du læse om åndedrætsøvelser, inhalationsteknik, PEP-fløjte og iltbehandling.

Dårlig nattesøvn, manglende energi, intimitet og samliv

Hvis det kniber med energien i hverdagen, er du slet ikke alene. Mange med KOL oplever nemlig problemer med vejrtrækningen, således at de ofte føler åndenød og manglende energi samt overskud i hverdagen.

Find gode råd til ovenstående områder på denne side