Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vindmøllen

Vindmøllen er en del af Jobcenter Esbjerg og fungerer som en fremskudt afdeling målrettet unge. I Vindmøllen møder du andre unge, har mulighed for tale om dine udfordringer og får støtte til at skabe et godt liv. Du bliver inddraget som medskaber af aktiviteter og vi har fokus på sociale fællesskaber og kultur. Vi bor på Platformen og driver både projektet Energi til hinanden og Fritidsjob.

Energi til hinanden er et projekt for unge, som af forskellige årsager har svært ved at finde deres vej ind i uddannelse og arbejde.

Vi samarbejder bl.a. med foreninger, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og frivillige organisationer. Sammen hjælper vi de unge med kommer ind på en god livsbane og bliver en del af et fællesskab på uddannelses- eller arbejdsmarkedet, og i fritiden. 

Vi tror på, at unges kompetencer og motivation udvikles gennem deltagelse i fællesskaber og ved at de får lov til og mulighed for at tage ansvar for deres egen udvikling.   

Til dig som ung

Er du mellem 16-27 år, bor du i 6700 eller 6705 og oplever du, at det kan være svært at finde din retning i livet i forhold til arbejde og uddannelse? Så kan projekt Energi til hinanden måske være noget.  

Det kan være, at du mangler viden om dine muligheder. Du har måske dårlige erfaringer med at gå i skole eller du er måske fyldt op af andre ting, der gør det svært at få det hele til at hænge sammen. Uanset hvad så vil vi gerne støtte dig i at finde din vej. 

Du er vigtig for os

Vi lægger vægt på, at unge der kommer i Energi til hinanden er med til at forme hverdagen. Vi har blandt andet et ungepanel, hvor du kan tage emner op som er vigtige for dig eller få en snak om noget, du ønsker dig eller gerne vil have anderledes. 

Tænker du at Energi til hinanden er noget for dig, så ring til os på tel: 21 14 28 96. Du kan også tage kontakt til en rådgiver i Esbjerg Kommune og forhøre dig nærmere om tilbuddet. 

Hverdagen i Energi til hinanden

Når du starter i Energi til hinanden, bliver du tilknyttet en ungeadviser. Du starter typisk med at få en rundvisning, samt en snak om hvor mange timer om ugen, du skal starte med og hvilke aktiviteter, du gerne vil deltage i. Sammen med ungeadviseren lægger du en plan for dit forløb. Planen tager udgangspunkt i dine ønsker og dit behov for støtte.  

Hver dag starter med morgenmad og samling kl. 9.00, hvor du møder de andre unge og får information om, hvad der sker i dagens løb og kommende aktiviteter. Herefter er der aktiviteter som værksteder, kreative sysler, en mødregruppe, sport og fitness, madlavning og salg i samarbejde med Cosmos Bakkeskolen. Der er også erfaringsudveksling om emner, der kan fylde, hjælp til cv og jobsøgning – og meget, meget mere. Sammen med de andre unge er du med til at sætte dagsordenen for de aktiviteter, der er i Energi til hinanden.