Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Toppede brosten, skæve bygninger og smuk natur

Bliv viet i Nordens ældste by, byen med de historiske brostensbelagte gader med de kønne og farvestrålende middelalderhuse skulder ved skulder i bymidten.

Ribe - Den historiske by

Bliv viet i Nordens ældste by, byen med de historiske brostensbelagte gader med de kønne og farvestrålende middelalderhuse skulder ved skulder i bymidten.

Ribes middelaldercentrum med kringlede gader og smukke bygninger er det oplagte valg til et romantisk bryllup. Rammerne omkring et borgerligt bryllup i Ribe er ganske enestående. 

Vi gør opmærksom på at der er få trin, ved indgangen og indenfor. Vi har både en rampe til kørestole og en anden indgang, som kan benyttes. Kontakt os meget gerne hvis I har spørgsmål til denne. 

Det Gamle Rådhus i Ribe er Danmarks ældste. Det er opført før 1496 og blev fra 1708 anvendt som byens rådhus, hvor der indtil 2007 blev holdt byrådsmøder. I den gamle Borgersal og i gangene hænger en samling portrætter af 1600-1900 årenes lens- og amtsmænd.

"..Det Gamle Rådhus ligger kun 100 meter fra Ribe Domkirke, som er en af Danmarks smukkeste middelalderdomkirker.." 

Læs mere om Det Gamle Rådhus i Ribe

Borgersalen

Selve vielsen foregår i Borgersalen i Det Gamle Rådhus, som er mere end 500 år gammel. Den smukke sal giver en højtidelig stemning, mens levende lys, friske blomster og vores veloplagte giftefogeder skaber en intim og hyggelig stemning.

Alt dette tilsammen giver en dejlig romantisk stemning, hvor giftefogeden gør jeres vielse til det absolutte midtpunkt med sin bryllupstale og vielsesritual.

Sådan foregår vielsen

Vi lægger stor vægt på, at jeres vielse bliver, som I ønsker den. Har I nogle særlige ønsker til vielsen, kontakt os gerne.

Når vi har budt jer velkommen, forestår en af vores giftefogeder den officielle vielseshandling ledsaget af en bryllupstale.

Herefter er der tid til at udveksle ringe og til at tage bryllupsbilleder. Højtideligheden afsluttes med overrækkelse af jeres vielsesattest.

Der er mulighed for et glas efter vielsen

Hvis I ønsker at nyde et glas efter vielsen, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre.

For en sikkerheds skyld må I meget gerne spørge på Vielseskontoret eller personalet, når I ankommer til Det Gamle Rådhus, så vi kan sikre, at lokalet er ledigt.
Hvis I ved det på forhånd, må I meget gerne oplyse os om, hvor mange gæster I forventer.

Vær opmærksom på, at I selv skal medbringe glas, drikkevarer mv. og sørger for oprydning.

Nogle dage kan der være mange vielser, og derfor vil det desværre kun være muligt at benytte lokalet i 10-15 minutter.

Skal festen vare lidt længere, vil Destination Vadehavskysten meget gerne hjælpe jer med at finde fine lokaler til jeres reception.

Der er også mulighed for at afholde reception i Retssalen. Kontakt Vielseskontoret og hør mere om jeres muligheder på vielse@esbjerg.dk 

Læs mere her om “Retssalen” i Det Gamle Rådhus.

Oplev Ribe

Få steder kan man opleve så meget historie og storhed på samme sted som i Ribe. Det er det oplagte sted at tilbringe dagene omkring jeres vielse. Ud over de klassiske turistattraktioner, indbyder Ribe også til en række forskellige mad og kulturfestivaler

I Ribe ligger 1.000 års historie for jeres fødder og følger jer rundt

Naturen

I Nationalpark Vadehavet kan I opleve det enestående dyre- og fugleliv ved kysten eksempelvis Sort Sol.

Hvis I ønsker at komme ud at bevæge jer, er der i løbet af året mange muligheder for blandt andet at komme på Østerssafari.

Turistkontoret i Ribe hjælper gerne med råd og booking af overnatning og arrangementer i byen. Via Vadehavskysten.dk kan I finde Visit Ribes kontaktoplysninger og læse meget mere om, hvad I kan opleve i byen.

Ophold og indkøb i Ribe

I finder smukke og historiske hoteller og en bred vifte af idylliske bed and breakfast muligheder i byen. Ønsker I at fejre jeres vielse i Ribe, er der også rige muligheder for det. Ribe har adskillige gode spisesteder både i og uden for bymidten.

I middelalderbyen findes mange spændende specialbutikker og unikke forretninger, hvor I har mulighed for at finde spændende gaver, blomster og måske vielsesringene. 

God fornøjelse.