Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Resultater - Energi i hverdagslivet

Få overblik over resultater og alt det, vi er i gang med lige nu. 

Ny seniorvenlig bydel

Sirius Seniorby

Plejehjemmet ventes klar til brug i efteråret 2021

Esbjerg Kommune er i fuld gang med at etablere fremtidens seniorby ved Krebsestien i Esbjerg. Den nye bydel skal understøtte et aktivt liv med livskvalitet for seniorer.

Det kommende plejecenter kommer til at rumme 100 moderne boliger og forskellige servicefaciliteter. 

Internationalt udsyn i flotte bygninger

Internationalt hus

Esbjerg Kommunes Tilflytterservice er flyttet ind i vores nye  internationale hus midt på Torvet i Esbjerg. 

Her afholdes en lang række forskellige events, der enten er arrangeret af Tilflytterservice eller Esbjerg International Community. 

Tanket med et internationalt hus er at styrke vores internationale miljø og at skabe bedre rammer for frivilligt arbejde og andre tiltag, der styrker tilknytningen til et nyt område. 

Adressen er Torvegade 23, 6700 Esbjerg. 

Banegårdsområdet og Museumspladsen

I februar 2020 løftes sløret for, hvordan banegårdsområdet og op til Museumspladsen kan tage sig ud. Projektet et et af de mange store udviklingstiltag, der er med til at gøre Esbjerg til en mere attraktiv storby.

Maritimt mekka på Esbjerg Strand

Lanternen som nyt samlingspunkt

Som byen ved havnen og havet får Esbjerg snart optimale vilkår for vandsport. Ved Esbjerg Strand er et maritimt fritidsmekka på vej, og stedet skal samle aktiviteter, klubliv og fællesskaber omkring vandsport. Det maritime center bliver bygget i en oval form med mødesteder under åbne himmel, hvor alle er velkomne. 

Flere almene boliger

Vi skaffer flere billige lejemål

For at få bygge flere almene boliger, støtter Esbjerg Kommune byggeriet af flere almene boliger med 50 mio. kr. de næste fire år.

Danmarks bedste skoler

Folkeskolen sættes fri

I Esbjerg Kommune vil vi have landets bedste skoler, og fra næste skoleår sætter vi folkeskolen fri for regler og bureaukrati og lader den løfte sig der, hvor den er allerstærkest. På fagligheden, fællesskabet, forskelligheden og friheden. Vi skaber fremtidens folkeskole og giver vores børn og unge de bedste kort på hånden til at lære, trives, vokse og træde videre ud i livet.

Byfornyelse i Bramming

Omfattende fornyelse af bymidten

I Bramming er vi i gang med en omfattende fornyelse af bymidten. Viadukten er renoveret, og området omkring Skøjtesøerne har fået et stort løft, lige som Skolegade er blevet omlagt, og der er planer om at forny gårdrummene. De næste skridt er blandt andet at sætte en ny scene for Nørretorv og give Biblioteksparken en makeover, og samtidig er første etape af renoveringen af strækningen fra Viadukten til stationen sat i gang.      

Tag del i Esbjerg

Bliv klogere på uddannelse, studieboliger og iværksætteri

Der er blevet oprettet et samlet platform, hvis man som ung vil vide mere om uddannelse, studieboliger og iværksætteri. Her kan man deltage i arrangementer og høre mere om de gode uddannelses-, studiebolig- og iværksættermuligheder i Esbjerg.

Læringsmiljøer i dagtilbud

Vi skaber et professionelt pædagogisk læringsmiljø for børnene, og derfor blev pædagoger og pædagogiske ledere løbende efteruddannet på området i perioden 2016-2019.

Mere om børnepasning

Kampagne for folkeskolen

Sammen med de andre større byer er Esbjerg del af en kampagne, som skal være med til at gøre folkeskolen til det naturlige førstevalg. Derfor bruger vi #voresfolkeskole.

Vores folkeskole

Jobdating

Den første fredag i måneden inviterer Jobcentret på Jobdating. Virksomhederne kommer med deres job og jobcentret inviterer jobsøgende, der matcher til jobbene. Resten finder de selv ud af. På knap et år har 78 virksomheder fået besat 231 stillinger inden

Læs om Jobdating