Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Maritimt Center

Byggeriet af det, der skal blive endnu et arkitektonisk vartegn for Esbjerg Kommune, nemlig Maritimt Center, blev indviet lørdag den 21. januar 2023. Se billeder fra indvielsen nedenfor.

Bygningen er startskuddet for Esbjergs nye spændende bydel Havneøen - Esbjerg Strand og sikke en fantastisk start. Bygningen står nu færdig og er ikke alene et fantastisk sted at være for alle de forskellige klubber og et hus, der summer af liv og glæde, men også et arkitektonisk ikon, som vil tiltrække mange besøgende og være endnu et vartegn for Esbjerg Kommune og det maritime liv.

I september 2021 afholdtes et stort rejsegilde, hvor borgmester Jesper Frost Rasmussen og arkitekterne fra WERK og Snøhetta takkede og roste håndværkerne for godt samarbejde og håndværk. Ligeledes blev der sendt en stor tak til Lokale- og Anlægsfonden, Claus Sørensens Fond og Alice og Tage Sørensens Fond for deres store økonomiske bidrag og deres gode arbejde i både styregruppen og i forbindelse med arkitektkonkurrencen.

Maritimt Center blev indviet den 21. januar 2023, og flere tusinde besøgende deltog i festlighederne.

 

Gå på opdagelse i hvad Maritimt Center tilbyder

Maritimt Center findes også på Oplev Esbjerg, hvor du kan læse mere om stedet og dets omkringliggende faciliteter og område kan tilbyde af spændende oplevelser.

Læs mere på Oplev Esbjerg

Aqtiv - projektet om vandaktiviteter ved havneøen

Projektet skal danne grundlag for en samlet ansøgning til Lokale og Anlægsfonden om anlægsmidler til realisering af Maritimt Center såvel som aktiviteter i vandet. Planen er, at projektforslag skal være færdig i løbet af oktober, så fonden kan behandle ansøgningen.

Kajakroere på vandet
Der er nedsat styre- og arbejdsgruppe med deltagelse af

  • Lokale og Anlægsfonden,
  • Teknik & Miljø samt Fritid,
  • Sundhed & Omsorg.

Spektrum Arkitekter er valgt som rådgivere, da de har erfaring med lignende vandrelaterede opgaver. I Esbjerg står de fx bag Strandpromenaden i Hjerting.

Processen
Udviklingsprocessen vil involvere både nuværende og kommende brugere af aktivitetsområderne ved Esbjerg Strand, ligesom der vil blive henvendelser til specialforbund i forhold til udvalgte aktiviteter.

Inddragelsesprocessen vil bære præg af, at der skal tages hensyn til de gældende retningslinjer mht. at minimere risikoen for corona-smitte.

I begyndelsen af juni var der en program-workshop, og derefter bliver der arbejdet på de første udkast til, hvad Aqtiv ved Esbjerg Strand skal rumme. Der vil også blive taget vandprøver ved Esbjerg Strand, og de vil være medvirkende i forhold til at prioritere vandaktiviteterne. 

Konkurrence i kajakpolo med deltagelse fra Skovshoved

Umiddelbart vil en realisering af et projekt som Aqtiv ved Esbjerg strand koste 5-6 mio. kr. Esbjerg Kommune har ikke afsat penge til projektet. 

Læs Aqtivs idékatalog