Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Det Maritime Center

Byggeriet, af det der skal blive endnu et arkitektonisk vartegn for Esbjerg Kommune, nemlig Det Maritime Center er godt på vej og bygningen har rejst sig af jorden og man kan begynde og skimte, hvor flot og speciel en bygning det bliver.

Bygningen er startskuddet for Esbjergs nye spændende bydel Havneøen - Esbjerg Strand og sikke en fantastisk opstart. Når bygningen engang står færdig, bliver det ikke alene et fantastisk sted at være for alle de forskellige klubber og et hus der summer af liv og glæde; men også et arkitektonisk ikon som vil tiltrække mange besøgende og blive et Vartegn for Esbjerg Kommune og det maritime liv.

I begyndelse af september afholdtes et stort rejsegilde, hvor borgmester Jesper Frost Rasmussen samt arkitekterne fra WERK og Snøhetta takkede og roste håndværkerne for godt samarbejde og håndværk. Ligeledes blev der sendt en stor tak til Lokale- og Anlægsfonden, Claus Sørensens Fond og Alice og Tage Sørensens Fond for deres stor økonomisk bidrag og deres gode arbejde i både styregruppen og i forbindelse med arkitektkonkurrencen.

Nu fortsætter byggeriet på det fantastiske hus og det forventes at stå færdigt i november 2022.

 

Fakta om det Maritime Center
  • Det forventede projekt er på ca. 3000 m2.
  • Byggeriet vil koste ca. 54,9 mio. kr.
  • Lokale og Anlægsfonden har givet 530.000 kr. til arkitektkonkurrencen samt ydet støtte med 5.2 mio. kr. til projektet.
  • Claus Sørensen Fonden og Alice og Tage Sørensens Fond støtter det kommende byggeri med i alt 11 mio. kr.
Det Maritime center arkitektkonkurrence

Det københavnske arkitektfirma Werk, det internationalt anerkendte arkitektfirma Snøhetta og det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen, der skal skabe det første fantastiske byggeri på Esbjerg Havneø - Det Maritime Center.

Der er udsendt en pressemeddelelse om offentliggørelsen af vinderprojektet, en begrundelse fra dommerkomitéen og en beskrivelse af projektet. 

Aqtiv - projektet om vandaktiviteter ved havneøen

Projektet skal danne grundlag for en samlet ansøgning til Lokale og Anlægsfonden om anlægsmidler til realisering af Maritimt Center såvel som aktiviteter i vandet. Planen er, at projektforslag skal være færdig i løbet af oktober, så fonden kan behandle ansøgningen.

Kajakroere på vandet
Der er nedsat styre- og arbejdsgruppe med deltagelse af

  • Lokale og Anlægsfonden,
  • Teknik & Miljø samt Fritid,
  • Sundhed & Omsorg.

Spektrum Arkitekter er valgt som rådgivere, da de har erfaring med lignende vandrelaterede opgaver. I Esbjerg står de fx bag Strandpromenaden i Hjerting.

Processen
Udviklingsprocessen vil involvere både nuværende og kommende brugere af aktivitetsområderne ved Esbjerg Strand, ligesom der vil blive henvendelser til specialforbund i forhold til udvalgte aktiviteter.

Inddragelsesprocessen vil bære præg af, at der skal tages hensyn til de gældende retningslinjer mht. at minimere risikoen for corona-smitte.

I begyndelsen af juni var der en program-workshop, og derefter bliver der arbejdet på de første udkast til, hvad Aqtiv ved Esbjerg Strand skal rumme. Der vil også blive taget vandprøver ved Esbjerg Strand, og de vil være medvirkende i forhold til at prioritere vandaktiviteterne. 

Konkurrence i kajakpolo med deltagelse fra Skovshoved

Umiddelbart vil en realisering af et projekt som Aqtiv ved Esbjerg strand koste 5-6 mio. kr. Esbjerg Kommune har ikke afsat penge til projektet. 

Læs Aqtivs idékatalog