Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Resultater - Kulturlivet i by og natur

Vi ønsker en kulturel opblomstring, der skaber glæde og stolthed i hele kommunen og sætter os på det kulturelle landkort. Kultur skal tænkes ind i alle dele af livet, og vi sørger for tilgængelighed for alle.

Vi vil understøtte de oplevelser, der matcher vores unikke kvaliteter i vores forskellige byer og naturområder.

Herunder kan du læse de resultater vi indtil videre har opnået i arbejdet med kulturlivet i by og natur.

Sæt i Værk Stedet tager rundt i Esbjerg Kommune

Hyggelige samtaler med mange nysgerrige besøgende

Sæt i Værk Stedet har besøgt syv forskellige lokaliteter i Esbjerg Kommune hen over maj og juni måned. I forløbet er der talt med mange unge mennesker og udvekslet mange gode ideer. Sæt i Værk Stedet havde et par puljer med, som man kunne søge penge ved, og der er blevet givet til fire meget forskellige projekter under forløbet. Der var ansat tre unge Sæt i Værkere til at køre med bussen rundt. De melder, at de har haft mange interessante og hyggelige samtaler med alle de nysgerrige besøgende. Der blev blandt andet talt om, hvordan vi i Esbjerg kan blive endnu bedre til det med kultur i by og natur. Sæt i Værk Stedet har holdt på Torvet i Esbjerg, ved hovedbiblioteket, ved Ribe Skatepark, ved Bramming kultur og fritidscenter, ved Ribe Domkirke og ved strandpromenaden i Hjerting. 

Borgernes ideer for fremtiden

Byrådet i dialog med unge og foreningsrepræsentanter

Esbjerg Kommune inddrager borgerne i visioner og planer for fremtiden. I efteråret mødtes unge, foreningsfolk og forældrerepræsentanter med byrådets politikere til workshops, hvor de sammen omsatte Vision 2025’s temaer til konkrete ideer. En del af dem bliver nu prøvet af i virkeligheden. Det gælder fx etablering af et grønt strøg i den ene ende af Kongensgade, mulighed for sparring på ideer til kulturelle arrangementer og fokus på den gode fortælling om livet i Esbjerg Kommune gennem lokale influencere. 

Ny skatepark i Ribe

I Ribe har de unge fået en ny skatepark, som fylder 600 kvadratmeter og er designet sådan, at der er plads til både nybegyndere og erfarne skatere. Ribe Skatepark er vokset ud af byens ungdomsmiljø, og målet er at styrke både streetmiljøet og fritidslivet. 

Det gode ungeliv i Esbjerg

Engagerede unge influencers

En gruppe engagerede unge har været til kicoff-møde, hvor de har brainstormet på det gode ungeliv i Esbjerg/Ribe/Bramming, som kan deles på Instagram som "influencers". Desuden har der kørt konkurrencer mv. på de sociale medier for at engagere de unge.

Influencerne har over en længere periode lagt billeder på deres Instagram-profiler, der fortæller om det gode ungeliv i Esbjerg, så de kan inspirere andre unge til at få øjnene op for Esbjerg muligheder.

Nyt på kulturområdet

Kunst for Livet

Børn i Esbjergs Midt- og Østerby får fælles oplevelser med kunst både i vuggestuen, børnehaven, førskolen og indskolingen. De møder den professionelle billedkunst på Esbjerg Kunstmuseum og arbejder bagefter videre med kreative, skabende p

Kunst for Livet

Ny kulturpolitik

Vi har fået en ny kulturpolitik, der handler om at styrke og udvikle vores kulturmiljø og at sikre mangfoldigheden.

Ny kulturpolitik

Kunstoplevelser ved Stengårdsvej

Masser af fælles kunstoplevelser skal være med til at transformere Stengårdsvej og nærområdet. Statens Kunstfond har med en bevilling på 3,55 mio. kroner gjort det muligt at skabe kunstprojekter af høj kvalitet i området.

6705+Statens Kunstfond