En plejefamilie skal passe på dig, og hjælpe dig med at have en tryg hverdag. Men det er alligevel rart at kunne læse om andre børn, som også har prøvet det. Derfor kan du herunder læse nogle artikler om børn i plejefamilier og se linket til bogen "Når man bor i en anden familie".
Mest for børn og unge
Er du anbragt i pleje og har du brug for at vide mere om, hvordan det er at være i pleje? Vi har samlet interviews, bøger og andet til dig på denne side, som vi håber du kan bruge.
Vidste du:
- At du altid har mulighed for at blive hørt?
- At det altid er OK at kontakte din socialrådgiver direkte?
- At alt ikke behøver at gå gennem de voksne?
Bog: Når man bor i en anden familie
Når man bor i en anden familie
”Vi er en gruppe unge, der selv er og har været i pleje. Vi har lavet denne bog til andre børn og unge, som står foran at skulle i pleje, eller som allerede bor hos en anden familie. Du kan også læse bogen, hvis du har det svært derhjemme, og tænker på om det måske ville være bedre at bo et andet sted.
Bogen for at hjælpe andre børn og unge med de spørgsmål og tanker, som vi selv har haft gennem årene. Vi vil fortælle om, hvordan det er at bo hos en anden familie. Både det svære og det rare. For det er anderledes at bo i en anden familie. Men det er ikke så slemt, som det lyder, og du er ikke det eneste barn, der bor et andet sted.
I bogen kan du læse om nogle af vores egne oplevelser og erfaringer som plejebørn. Du kan blandt andet læse om dine lovmæssige rettigheder som plejebarn, om forholdet til din familie og dit netværk, mens du bor et andet sted, og om hvordan du kan få hjælp til de ting, du går og tænker på. Eller du kan læse om, hvordan du kan møde andre børn og unge, der bor hos en anden familie end den, de er født i.
Læs mere her
BørneTelefonen
BørneTelefonen er din linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.
Plejebørns rettigheder
På Socialstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om dine rettigheder som plejebarn. Hvis du følger linket, kan du se små youtube-film.
Red Barnet
For at styrke forebyggelsen af overgreb mod børn lancerer Red Barnet TalMedOs. Med den nye rådgivning kan unge i Danmark for første gang få helt anonym, personlig og professionel hjælp til at håndtere bekymrende seksuelle tanker eller adfærd, så de ikke risikerer at gøre andre børn fortræd.
Tal Med Os tilbyder anonym rådgivning til dig, der er bekymret for dine seksuelle tanker eller handlinger. Rådgiverne er uddannet til at tale med børn og unge om disse bekymringer – og de dømmer dig ikke. På hjemmesiden talmedos.dk kan du også blive klogere på din situation ved at læse forskellige gode råd eller teste dig selv ved at svare på spørgsmål om dit liv og dine tanker. Fagpersoner og pårørende er også velkomne til at kontakte os.