Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Affald i julen

I julen får vi ofte ekstra meget og anderledes affald. For at vi kan genbruge mest muligt, er det vigtigt, at du sorterer rigtigt. 

Den søde juletid er ud over en masse hygge også den tid på året, hvor der opstår mest affald. Men hvad skal du gøre med gavepapiret, gavebånd, de store mængder pap og plast fra legetøjsindpakningen, juletræet og det brugte/ubrugte fyrværkeri? Og hvordan kommer du af med ekstra restaffald?

Se guiden herunder.

Sådan afleverer du

Gavepapir og gavebånd skal i skraldespanden

Gavepapir kan ikke genanvendes

Gavepapir og gavebånd skal i skraldespanden til restaffald. Afleverer du det på genbrugspladsen, skal det i småt brændbart.

Gavepapir er ofte en blanding af papir og plast. Meget papir er belagt med en fin folie og måske også glimmer. Papirfibrene er samtidig af en dårlig kvalitet. Det kan derfor ikke genanvendes men egner sig bedre til forbrænding. 

Print din genbrugskalender

Print din genbrugskalender

Du har mulighed for at printe en genbrugskalender. Her kan du se, hvornår vi tømmer papirspand, genbrugsspand, havespand og miljøkasse. 

App om dit affald

App om dit affald

Få overblik over, hvornår vi henter affald, og se genbrugspladser og meget andet. Søg efter "Affaldsportal" i App Store eller Google Play.

Mere om app'en Affaldsportal

Er du i tvivl om, hvilken spand du skal bruge?

I den elektroniske sorteringsguide kan du slå de ting op, du er i tvivl om, hvor du skal smide hen.

Sorteringsguide

Genbrugspladser

Har du affald, du ikke kan aflevere på genbrugs-øen, kan du bruge genbrugspladserne.

Læs om genbrugspladserne

Stort Genbrug

Du kan få hentet fx møbler, elektronik eller stort metal, hvis du bestiller afhentning gennem den ordning, som vi kalder Stort Genbrug.

Læs mere og bestil afhentning