Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Stærk turistdestination ved Vadehavet

Turisme vil fortsat være i vækst, og gennem destinationssamarbejdet udnytter vi vores fulde potentiale i samarbejdet med Fanø Kommune.

Sammen med Fanø Kommune kan vi i Destination Vadehavskysten skabe og udvikle en stærk, sammenhængende og konkurrencedygtig turistdestination. Det kræver sammenhængskraft og øget samarbejde om markedsføring, produktudvikling, logistik, planlægning. På den måde kan vi øge antallet af turister både i Esbjerg Kommune og i hele vadehavsområdet.


Vi vil videreudvikle vores nuværende attraktioner og events og udnytte, at vi allerede står stærkt med kultur- og middelalderbyen Ribe, storbylivet i Esbjerg og den unikke natur, der findes i hele destinationen.


Destination Vadehavskysten skal styrke vores position inden for møde- og erhvervsturisme. Det skal ske i tæt samarbejde med erhvervslivet, hvor vi skal udvikle en profil, der matcher og understøtter områdets generelle erhvervsprofil. Derfor skal vores faciliteter og funktioner udbygges, så vi har den nødvendige overnatnings- og mødekapacitet. 


Vi vil sikre, at vores indsatser hænger sammen med de tendenser, der præger fremtidens globale turisme. Vi vil tage afsæt i den moderne turists præferencer og satse på bæredygtighed som et gennemgående tema.


Destination Vadehavskysten udgøres af Esbjerg og Fanø Kommuner og markedsfører Vadehavskysten som en attraktiv ferie- og mødedestination. Igennem relevante udviklingsprojekter skaber Destination Vadehavskysten udvikling i området og formidler ny viden og analyser til gavn for turisterhvervet.


www.vadehavskysten.dk 

 

Foreløbige resultater

Følg med i udviklingen

På disse sider kan du læse ordlyden af den vision, som Business Esbjerg og Esbjerg Byråd godkendte hhv. den 21.maj og den 17. juni 2019.

Desuden har vi oprettet to sider, der løbende opdateres. På den måde kan du følge med i de igangværende indsatser og læse om de konkrete resultater.