Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Strand

I den nordligste del af Esbjerg Havn er projektet med at skabe "Den rekreative havn", Esbjerg Strand i fuld gang. Området bliver et attraktivt byområde med lystbådehavn, rekreative maritime funktioner, grønne områder, badeanlæg og uddannelsesbygninger.

Esbjerg Strand består af tre del-områder:

  • Esbjerg Brygge
  • Havneøen & Lagunen
  • Klitlandskabet

Der er anlagt en ny bydel med en ny lystbådehavn ved Esbjerg Strand, der sikrer byens borgere bedre adgang til en af Esbjergs store attraktioner - havet. Et nyt Maritimt Center bliver det nye centrum for maritime fritidsaktiviteter med lystbåde, ro- og kajakfaciliteter, klublokaler, havneskole, nye byrum og udflugtsmål.

Esbjerg Strand skal rumme et nyt højprofileret erhvervsområde med muligheder for domicilbyggeri i tæt kontakt til hav og havn, kiosk, caféer, restauranter og butikker i tilknytning til lystbådehavnen.

Derudover er det planen, at der skal anlægges to nye uddannelsesbygninger på i alt 30.000 kvadratmeter.

Desuden er der mulighed for at etablere et nyt kunstmuseum og andre kulturelle aktiviteter for borgere og turister; i samspil med udviklingen af området omkring det nærliggende Fiskeri- og Søfartsmuseum. 
Illustration af hele projektet med beskrivelser på

Hvad laver de?

Udsigtstårnet - er indviet i foråret 2021.

Det Maritimt Center - forventes færdigt november 2022 og klar til indvielse februar 2023. 

Udsigtstårnet Sejlet

Et nyt vartegn på Esbjerg Strand

Den nye skulptur og udsigtstårn på Esbjerg Strand trækker på referencer til det maritime med sin form som et stort sejl og spiller dermed godt ind i områdets identitet. Sejlet, som blev indviet den 8. juli 2021, støtter op om oplevelseskulturen i området, hvor Mennesket ved Havet ligger tæt på sammen med Fiskeri- & Søfartsmuseet, der begge stimulerer ønsket om at kigge nærmere på udsigten ud over vandet.

Det er arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard, der står bag tårnet, som ellers blev til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune.

Fakta
Tårnet er 10 meter højt og består af trapper, der snor sig omkring og reposer til at nyde udsigten på i flere niveauer. Den massive konstruktion i beton og rustfrit stål er præget af huller, hvor ét af hullerne har et ornament af glas med en sæl som udsmykning.

K. S. Kristensens Mindefond har doneret 1,7 mio. kr.
Esbjerg Kommune bidrager med 0,7 mio. kr.