Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Elektronik og farligt affald

Elektronikaffald og farligt affald skal behandles helt rigtigt, for at vi kan genanvende metaller og holde styr på de giftige stoffer, der kan være i affaldet. 

Læs mere om hvor og hvordan du skal aflevere det. 

Sådan afleverer du

  • Du kan aflevere småt elektronik og farligt affald i din miljøkasse. Det er ikke sikkert, at du automatisk har fået en miljøkasse, så er du meget velkommen til at bestille en.
  • Du kan også aflevere småt elektronik og farligt affald på genbrugspladsen.
    I sorteringsguiden kan du se, hvor på pladsen, det skal afleveres.

Vær opmærksom på

Sådan sorterer du

Se miljøkassens vej

Det er vigtigt, at du bruger den røde miljøkasse rigtig. I filmen nedenfor kan du se, hvad der skal i miljøkassen, hvad der ikke hører hjemme i miljøkassen, og hvordan vi henter og sorterer affaldet i miljøkasserne.

Hvad bliver affaldet til

Dit genbrugelige affald genanvendes

Elektronik indeholder gulv, sølv og andre metaller, som kan genanvendes. Når du afleverer elektronik, sender vi det videre, så de dele, som kan genanvendes, bliver taget fra. 200 mobiltelefoner giver for eksempel guld nok til en guldring på 4 g, og blot tre mobiltelefoner indeholder sølv til en sølvring på 4 g.

Print din genbrugskalender

Du har mulighed for at printe en genbrugskalender. Her kan du se, hvornår vi tømmer papirspand, genbrugsspand, havespand og miljøkasse.

Print din genbrugskalender

Gratis besked-service

Tilmeld dig besked-service og få en gratis sms eller email dagen før vi tømmer genbrugsspand, papirspand, miljøkasse og havespand hos dig.

Læs om besked-Service

App om dit affald

Få overblik over, hvornår vi henter affald og se genbrugspladser og meget andet. Søg efter "Affaldsportal" i App Store eller Google Play.

Mere om app'en Affaldsportal

Bestil afhentning af genbrug

Stort Genbrug

Du kan få hentet fx møbler, elektronik eller stort metal, hvis du bestiller afhentning gennem den ordning, som vi kalder Stort Genbrug.