Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Få hentet stort affald til genbrug

Vi tilbyder gratis afhentning af stort genbrugeligt affald hos private husstande. Læs hvad du kan få hentet som en del af den ordning, vi kalder Stort Genbrug. 

Hvad er Stort Genbrug?

Med ordningen Stort Genbrug kan du få hentet det genbrugelige affald, som du ikke kan komme af med via de andre genbrugsordninger, vi tilbyder på din adresse.

Stort Genbrug kan for eksempel være: 

  • Indbo
  • Stort pap
  • Stort jern/metal
  • Elektronik 
  • Tekstilaffald - større mængder, minimum to sække 
  • Hårde hvidevarer, højst 60 cm (bredde) x 60 cm (dybde) x 120 cm (højde)

Bor du i en ejendom med containergård, kan du ikke bestille afhentning. Du skal aflevere Stort Genbrug i containergården. 


Når du bestiller

Husk ved bestilling at beskrive i kommentarfeltet, hvad chaufføren skal hente – så er vi sikre på, at vi kun tager affald med.

Vi henter Stort Genbrug om onsdagen. Når du bestiller afhentning, får du mulighed for at vælge mellem de kommende fire onsdage. 

Bestiller du inden fredag kl. 11, har du mulighed for at få hentet Stort Genbrug onsdag ugen efter, eller på første ledige afhentningsdag.
Er en afhentningsdag fyldt op med bestillinger, kan du ikke se datoen som en mulig bestillingsdato.

Stil affaldet ud til skel senest kl. 7.00 på afhentningsdagen. Vi henter ikke fra baggården, garagen eller i bunden af din indkørsel.

Godt at vide om Stort Genbrug

Særligt for boligforeninger

Snak med jeres vicevært

Hvis du bor i en boligforening, hvor viceværten står for at håndtere det genbrugelige affald, skal du aflevere det i jeres containergård.

Hvis du har spørgsmål, så spørg endelig din vicevært.

Print din genbrugskalender

Du har mulighed for at printe en genbrugskalender. Her kan du se, hvornår vi tømmer papirspand, genbrugsspand, havespand og miljøkasse.

Print din genbrugskalender

Gratis besked-service

Tilmeld dig besked-service og få en gratis sms eller email dagen før vi tømmer genbrugsspand, papirspand, miljøkasse og havespand hos dig.

Læs om besked-Service

App om dit affald

Få overblik over, hvornår vi henter affald og se genbrugspladser og meget andet. Søg efter "Affaldsportal" i App Store eller Google Play.

Mere om app'en Affaldsportal